Receptsarok – Japánból
Uborkába tekert szusi
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
385 kcal | 34 g | 10 g | 40 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 400 g kígyóuborka
- 200 g szusirizs
Feltét (ízlés szerint):
- 100 g lazacfilé
- 100 g tonhalfilé
- 100 g makréla
- 20 g (lazac)ikra
A tálaláshoz:
- 15 bazsalikomlevél vagy salátalevél
- 1 szál újhagyma
- 1 db citrom
- retekcsíra a díszítéshez
A rizst a szusi szabályai szerint alaposan átmossuk, megfőzzük, és kihűtjük. Az uborkából zöldséghámozóval hosszú csíkokat szeletelünk. A bazsalikomleveleket egy tálcán egymás mellé tesszük. Egy 4,5 cm átmérőjű pogácsakiszúrót ráteszünk egy levélre, megtöltjük főtt rizzsel félig, óvatosan levesszük a kiszúrót. Egy szelet uborkával körbetekerjük, előtte késsel félig bevágjuk az uborkaszelet egyik végét alul kb. 1,5 cm-re, a másikat felül, így rögzíteni tudjuk a rizs körül az uborkát. A rizs tetejére tegyünk lazacfilét, tonhalfilét, makrélafilét, ikrát. A halfilét szeletelve vagy kockázva is rátehetjük. Díszítsük citromkarikákkal és retekcsírával.