Feltöltés dátuma: 2019.07.20.

Receptsarok – Japánból

Uborkába tekert szusi

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
385 kcal 34 g 10 g 40 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 400 g kígyóuborka
  • 200 g szusirizs

Feltét (ízlés szerint):

  • 100 g lazacfilé
  • 100 g tonhalfilé
  • 100 g makréla
  • 20 g (lazac)ikra

A tálaláshoz:

  • 15 bazsalikomlevél vagy salátalevél
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db citrom
  • retekcsíra a díszítéshez

A rizst a szusi szabályai szerint alaposan átmossuk, megfőzzük, és kihűtjük. Az uborkából zöldséghámozóval hosszú csíkokat szeletelünk. A bazsalikomleveleket egy tálcán egymás mellé tesszük. Egy 4,5 cm átmérőjű pogácsakiszúrót ráteszünk egy levélre, megtöltjük főtt rizzsel félig, óvatosan levesszük a kiszúrót. Egy szelet uborkával körbetekerjük, előtte késsel félig bevágjuk az uborkaszelet egyik végét alul kb. 1,5 cm-re, a másikat felül, így rögzíteni tudjuk a rizs körül az uborkát. A rizs tetejére tegyünk lazacfilét, tonhalfilét, makrélafilét, ikrát. A halfilét szeletelve vagy kockázva is rátehetjük. Díszítsük citromkarikákkal és retekcsírával.

Megjelent a diabetes2019/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!