Feltöltés dátuma: 2019.07.20.

Receptsarok – Japánból

Sült tök gyömbéres misomártással

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
110 kcal 3 g 3 g 16 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 1500 g főzőtök
  • 1/2 tk. narancshéj
  • 2 ek. narancslé
  • 1 ek. rizsbor vagy sherry vagy fehérbor
  • 1 ek. fehér miso vagy szójaszósz
  • 1 1/2 tk. friss gyömbér reszelve
  • 1/2 tk. só
  • 1/4 tk. méz
  • 2 ek. repceolaj
  • 3 szál újhagyma
  • 2 ek. friss koriander

A tököt vágjuk hosszában félbe, kaparjuk ki a magját. A vágott felével lefelé fordítva tegyük egy tepsire és süssük puhára, vagy mikrohullámú sütőben magas hőmérsékleten egy mikrózható edényben 2 ek. vízzel 10–14 percig főzzük. A narancshéjat és a gyömbért tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a rizsbort, a misót, a narancslevet, a sót és a mézet. Keverjük el alaposan, hagyjuk állni 5 percig, majd forgassuk át az olajjal. Amikor a tök kihűlt, kaparjuk ki a héjából a húst, tegyük a tálba az öntethez. Az újhagymát szeljük vékony karikákra, dobjuk a tökhöz, és keverjük össze. Tálaláshoz díszítsük aprított korianderlevelekkel.

Megjelent a diabetes2019/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!