Feltöltés dátuma: 2019.07.20.

Receptsarok – Japánból

Spenótsaláta gyömbéres öntettel

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
135 kcal 3 g 11 g 9 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 g sárgarépa
  • 200 g piros kaliforniai paprika
  • 300 g friss spenót
  • 30 g vöröshagyma
  • 3 ek. mogyoró- vagy repceolaj (30 g)
  • 2 ek. ecet (20 ml)
  • 1,5 cm gyömbér (40 g)
  • 1 ek. ketchup (hozzáadott cukor nélkül) (20 g)
  • 1 ek. alacsony nátriumtartalmú szójaszósz (10 ml)
  • 1 vékony gerezd fokhagyma
  • 1/4 tk. só
  • frissen őrölt bors

A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, a gyömbért és a répát lereszeljük, a turmixgép táljába tesszük, hozzáadjuk az olajat, a ketchupot, az ecetet a szójaszószt, a sót és a borsot, majd addig turmixszoljuk, míg egynemű nem lesz. Egy nagy salátástálba tesszük a spenótot, átforgatva hozzáadjuk a felkockázott kaliforniai paprikát, majd rácsurgatjuk az öntetet.

Megjelent a diabetes2019/3. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!