Feltöltés dátuma: 2019.07.20.

Receptsarok – Japánból

Narancslével és szójával marinált lazac

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
366 kcal 26 g 5 g 5 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 3 ek. alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
  • 2 ek. szezámmagolaj
  • 3 ek. méz
  • 60 ml narancslé
  • 60 ml repceolaj
  • 3 ek. aprított korianderlevél
  • 2 ek. reszelt gyömbérgyökér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek. reszelt narancshéj
  • 1 ek. csilipaprikapehely
  • 500 g lazacfilé

A korianderlevelet összevágjuk, a fokhagymagerezdeket finomra összezúzzuk. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük. Friss gyömbérből 1,5 evőkanálnyit reszelünk. Kb. egy fél narancsból kifacsarunk 60 ml narancslét, a héjából lereszelünk 1 evőkanálnyit. Egy jól záró fedővel rendelkező tálba beletesszük a marinád összetevőit, vagyis a hal kivételével mindent, és alaposan elkeverjük. Tegyük bele a lazacszeleteket a tálba, fedjük le és fordítsuk néhányszor a tetejére, majd vissza. 1-2 órára tegyük be a hűtőbe. Kivesszük az edényből a lazacszeleteket, olajjal vékonyan kikent grillserpenyőben 5-8 perc alatt megsütjük.

Megjelent a diabetes2019/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!