Receptsarok – Japánból
Narancslével és szójával marinált lazac

1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
366 kcal | 26 g | 5 g | 5 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 3 ek. alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
- 2 ek. szezámmagolaj
- 3 ek. méz
- 60 ml narancslé
- 60 ml repceolaj
- 3 ek. aprított korianderlevél
- 2 ek. reszelt gyömbérgyökér
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 ek. reszelt narancshéj
- 1 ek. csilipaprikapehely
- 500 g lazacfilé
A korianderlevelet összevágjuk, a fokhagymagerezdeket finomra összezúzzuk. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük. Friss gyömbérből 1,5 evőkanálnyit reszelünk. Kb. egy fél narancsból kifacsarunk 60 ml narancslét, a héjából lereszelünk 1 evőkanálnyit. Egy jól záró fedővel rendelkező tálba beletesszük a marinád összetevőit, vagyis a hal kivételével mindent, és alaposan elkeverjük. Tegyük bele a lazacszeleteket a tálba, fedjük le és fordítsuk néhányszor a tetejére, majd vissza. 1-2 órára tegyük be a hűtőbe. Kivesszük az edényből a lazacszeleteket, olajjal vékonyan kikent grillserpenyőben 5-8 perc alatt megsütjük.