Feltöltés dátuma: 2019.07.20.

Receptsarok – Japánból

Japán zöldségleves

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
30 kcal 2,5 g 1 g 4 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 50 g szárzeller
  • 50 g vöröshagyma
  • 100 g sárgarépa
  • 1 tk. friss reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. tyúkhúsleves-alaplé
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • 75 g shiitake gomba
  • 75 g barna csiperke
  • 2 ek. metélőhagyma

Vágjuk kockákra a vöröshagymát, a zellert, a sárgarépát. A fokhagymát összezúzzuk, a shiitake gombát kockákra vágjuk, a csiperkét szeleteljük. Egy nagy lábosba tesszük a zellert, a vöröshagymát, a répát, a gyömbért, a fokhagymát és a gomba kétharmad részét. Hozzátesszük a tyúkhúsleves-alaplét és a marhahúsleveskockát és 1,8 l vizet. Elkeverjük, magas hőmérsékleten forraljuk, majd visszavesszük és letakarjuk fedővel, kb. 45 percig főzzük. Ha megfőtt a leves, a félretett gombát tegyük egy edénybe, szűrőn keresztül öntsük rá a levest. Díszítésként szórjuk meg a tetejét apróra vágott metélőhagymával.

Megjelent a diabetes2019/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!