Receptsarok – Japánból
Japán zöldségleves
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
30 kcal | 2,5 g | 1 g | 4 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 50 g szárzeller
- 50 g vöröshagyma
- 100 g sárgarépa
- 1 tk. friss reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. tyúkhúsleves-alaplé
- 1 db marhahúsleves-kocka
- 75 g shiitake gomba
- 75 g barna csiperke
- 2 ek. metélőhagyma
Vágjuk kockákra a vöröshagymát, a zellert, a sárgarépát. A fokhagymát összezúzzuk, a shiitake gombát kockákra vágjuk, a csiperkét szeleteljük. Egy nagy lábosba tesszük a zellert, a vöröshagymát, a répát, a gyömbért, a fokhagymát és a gomba kétharmad részét. Hozzátesszük a tyúkhúsleves-alaplét és a marhahúsleveskockát és 1,8 l vizet. Elkeverjük, magas hőmérsékleten forraljuk, majd visszavesszük és letakarjuk fedővel, kb. 45 percig főzzük. Ha megfőtt a leves, a félretett gombát tegyük egy edénybe, szűrőn keresztül öntsük rá a levest. Díszítésként szórjuk meg a tetejét apróra vágott metélőhagymával.