Feltöltés dátuma: 2019.07.20.

Újratervezés

Egy könyv, ami segít

Vajon mit érezhet egy gyermek, akinek azt mondják, diabéteszes lett, s ez az élete végéig így lesz? Hogyan küzdi le a félelmét a tűtől, a vércukormérések sokaságától, a kórháztól?
Nincsenek könnyebb helyzetben a talajvesztett szülők sem: miközben a saját fájdalmukkal és a rájuk zúduló információkkal küzdenek, támaszai kellene hogy legyenek gyermeküknek, hogy megkezdhessék a darabjaira hullott életük újratervezését, immár a diabétesszel.

Illusztráció

A Szurikáta Alapítvány Deliága Éva gyermekpszichológussal és Lovász Hajnalka meseíróval egy különleges könyv létrehozására szövetkezett, amelynek címe: Újratervezés − megküzdést segítő könyv az 1-es típusú diabétesz világához szülőknek és gyerekeknek.

A pro bono felajánlásban elkészült, kreatív segítő könyv „kettő az egyben”. Első része pszichológiai segítségnyújtás a szülőknek, második részében az érintett gyermekek megküzdését támogató mesés történetek olvashatók Tücsökről, a vagány diabéteszes harmadikosról.

A könyv tartalma elkészült, de valami nagyon fontos még hiányzik! Az, hogy életre keljenek a gyerekeknek szánt történetek, hogy megteljen a könyv illusztrációval: színes képekkel és figurákkal.

A te segítségeddel mindez valóra válhat. Töltsük meg élettel, töltsük meg képekkel a könyvet! Adományoddal exkluzív ajándékokat nyerhetsz!

Dr. Neszmélyi Emil Everest-csúcsmászó, felfedező, civilben ügyvéd, az első magyar, aki a nehezebbik, északi oldalról mászta meg a Mount Everest 8848 m-es csúcsát, felajánlotta baseballsapkáját, amelyet az Antarktisz-expedíciója alatt viselt. Ha legalább 25 000 forinttal támogatod könyvünket, akkor részt vehetsz azon a sorsoláson, amelyiken eldől, ki nyeri a sapkát.

Dr. Neszmélyi Emil még egy unikális tárggyal támogatta az adománygyűjtést: 2019. január 16-án a 7Summits sorozat keretében az Antarktisz legmagasabb pontjára, a 4892 m-es Vinson-csúcsra magával vitte a Szurikáta Alapítvány zászlóját. A dr. Neszmélyi Emil által dedikált zászló már gazdára talált.

De vannak még ajándékaink, aki 5000 forinttal támogatja a kampányt, könyvjelzőt, aki 10 000 forinttal, az szurikátás kitűzőt kap ajándékba.

Támogasd adományoddal a könyvet!

Adományaitokat köszönjük szépen!

Kocsisné Gál Csilla

Bankkártyás adományozás: https://adjukossze.hu/kampany/1674

Ha utalni szeretnél támogatást, számla­számunk: OTP 11718800-20002963
A megjegyzés rovatba ezt írd: A segítő könyv támogatása

Megjelent a diabetes2019/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!