Receptsarok: akkor és most
Töltött pulykatekercs
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
271 kcal | 34 g | 14 g | 2 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 400 g pulykamellfilé
- 40 g gépsonka (4 szelet)
- 100 g megtisztított alma
- 80 g ementáli sajt
- 80 g bacon (4 szelet)
- őrölt fehér bors
- natúr vegeta
- őrölt fahéj
- petrezselyemzöld
A munkalapra, ahol dolgozunk, egy nagy folpack fóliát terítünk. A pulykamellszeleteket egymás mellé fektetjük, és kissé kiverjük őket. Egy egybefüggő téglalapot kell formálniuk. Meghintjük sóval, fehér borssal, natúr vegetával, apróra vágott petrezselyemmel. Ráterítjük a sonkaszeleteket, ráreszeljük az almát és a sajtot, meghintjük egy icipici fahéjjal. A folpack segítségével szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A baconszeleteket egymás mellé tesszük, és a húshengert átgördítve rajtuk, körbetekerjük. Ezután duplán tekerjük körbe a folpackkal. Két végét megtekerjük és a hús alá hajtjuk. 80 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és egy órán keresztül sütjük. Utána leszedjük a fóliát, és 220 fokra emelve a hőmérsékletet 10-12 perc alatt pirosra sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd szép egyenletes szeletekre vágjuk. Gyönyörű metszéslapja lesz. Nagy adag friss salátával, zöldséges rizzsel, párolt zöldséggel kínáljuk. Az alacsony hőmérsékleten sütés miatt puha, porhanyós, omlós húst kapunk.