Feltöltés dátuma: 2019.05.01.

Receptsarok: akkor és most

Almás hússzelet sajttal

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
272 kcal 39 g 15 g 4 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 400 g sertéskarajfilé (4 szelet)
  • 200 g savanykás alma
  • 100 g köményes sajt
  • 2 ek. olaj (20 g)
  • frissen őrölt színes bors
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fahéj

A karajszeleteket húsverő kalapáccsal kiverjük. Mindkét oldalát meghintjük sóval, frissen őrölt színes borssal, őrölt szerecsendióval és egy leheletnyi fahéjjal. Kevés olajban, lehetőleg teflonserpenyőben hirtelen mindkét felét megsütjük. A megsütött hússzeleteket lapos tűzálló tálba helyezzük, s mindegyiknek a tetejére almaszeleteket teszünk. A lereszelt sajtot a gyümölcsre szórjuk, majd az egészet forró sütőben rövid ideig pirítjuk. Köretként friss vegyes salátát kínáljunk hozzá.

További receptek:

Megjelent a diabetes2019/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!