Feltöltés dátuma: 2019.03.09.

Afrika konyhája

Zöldséggel töltött karfiolpalacsinta (gluténmentes)

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
309 kcal 14 g 21 g 15 g

Hozzávalók 4 adagoz:

  • 500 g karfiolrózsa
  • 4 db tojás
  • 200 g vöröshagyma
  • 200 g piros kaliforniai paprika
  • 200 g zöld kaliforniai paprika
  • 200 g sárga kaliforniai paprika
  • 200 g csiperkegomba
  • 4 ek. olívaolaj (40 g)
  • 4 szelet bacon

A paprikákat aprítsuk fel olyan kis kockákra, amilyenre csak tudjuk, a hagymát vágjuk csíkokra. A gombát szeleteljük fel vékonyra. A bacont vékony csíkokra vágjuk. A karfiolrózsákat reszeljük olyan finomra, hogy rizsszerű legyen az állaga. A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a karfiolt és a paprikákat. Sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolaj felét, a hagymát és a szalonnát pirítsuk rajta üvegesre, majd adjuk hozzá a gombát és süssük meg. Tegyük félre. Egy kis olívaolajon oszlassunk el vékony rétegben egy adag tojásos karfiolt. Addig süssük, amíg a teteje megszilárdul, az alja pedig aranybarnára sül. Tegyük egy tányérra, tegyünk a felére tölteléket, hagymát, bacont és gombát, majd hajtsuk rá az üres felét.

További receptek:

Megjelent a diabetes2019/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!