Afrika konyhája
Zöldséggel töltött karfiolpalacsinta (gluténmentes)
1 adag tápanyagtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
309 kcal | 14 g | 21 g | 15 g |
Hozzávalók 4 adagoz:
- 500 g karfiolrózsa
- 4 db tojás
- 200 g vöröshagyma
- 200 g piros kaliforniai paprika
- 200 g zöld kaliforniai paprika
- 200 g sárga kaliforniai paprika
- 200 g csiperkegomba
- só
- 4 ek. olívaolaj (40 g)
- 4 szelet bacon
A paprikákat aprítsuk fel olyan kis kockákra, amilyenre csak tudjuk, a hagymát vágjuk csíkokra. A gombát szeleteljük fel vékonyra. A bacont vékony csíkokra vágjuk. A karfiolrózsákat reszeljük olyan finomra, hogy rizsszerű legyen az állaga. A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a karfiolt és a paprikákat. Sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolaj felét, a hagymát és a szalonnát pirítsuk rajta üvegesre, majd adjuk hozzá a gombát és süssük meg. Tegyük félre. Egy kis olívaolajon oszlassunk el vékony rétegben egy adag tojásos karfiolt. Addig süssük, amíg a teteje megszilárdul, az alja pedig aranybarnára sül. Tegyük egy tányérra, tegyünk a felére tölteléket, hagymát, bacont és gombát, majd hajtsuk rá az üres felét.
További receptek: