Feltöltés dátuma: 2019.03.09.

Receptek a múltból

Töksaláta

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
100 kcal 2 g 5 g 11 g

Hozzávalók 4 adagoz:

  • 50 dkg tök (spárgatök)
  • 1 ek. olaj (1 dkg)
  • 1 dl tejföl (12%-os)
  • 10 dkg (1 közepes) vöröshagyma
  • 1 cs. kapor
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • citromlé

A tököt káposztagyalun lereszeljük, összekeverjük a finomra vágott kaporral, petrezselyemmel, vöröshagymával. Ráöntjük az olajból, citromléből, tejfölből készült öntetet, megsózzuk, és a hűtőszekrénybe tesszük. Körülbelül 1 óra múlva fogyasztható.

További receptek:

Megjelent a diabetes2019/1. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!