Afrika konyhája
Tintahalsaláta chilis olívabogyóval
1 adag tápanyagtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
123 kcal | 16 g | 7 g | 1 g |
Hozzávalók 4 adagoz:
- 500 g fagyasztott tintahalkarika
- 12 szem magozott olívabogyó
- 1 tk. őrölt paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 szál friss kakukkfű
- 1 kis vörös csilipaprika
- 2 ek. olívaolaj (20 g)
- 1 citrom reszelt héja
- 2 citrom leve
- só
- őrölt bors
- 1 maréknyi aprított petrezselyem
A tintahalkarikákat olvasszuk ki. Egy nagy lábosban forraljunk vizet, sózzuk, majd tegyük bele a tintahalkarikákat, 1 percig főzzük, nem tovább. Vegyük ki a tintahalkarikákat, és tegyük egy szűrőbe lecsepegtetni. Az olívabogyókat vágjuk félbe, a fokhagymagerezdeket pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A kakukkfűleveleket morzsoljuk le a száráról. A csilipaprikát magozzuk ki és vágjuk fel nagyon apró kockákra. Egy citrom héját reszeljük le, majd facsarjuk ki a másik citrommal együtt. Tegyük a tintahalkarikákat egy nagy tálba, adjuk hozzá a felsorolt összetevőket a petrezselyem kivételével. Keverjük össze alaposan, majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára. Tálalás előtt szórjuk meg aprított petrezselyemmel.
További receptek: