Feltöltés dátuma: 2019.03.09.

Afrika konyhája

Tintahalsaláta chilis olívabogyóval

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
123 kcal 16 g 7 g 1 g

Hozzávalók 4 adagoz:

  • 500 g fagyasztott tintahalkarika
  • 12 szem magozott olívabogyó
  • 1 tk. őrölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szál friss kakukkfű
  • 1 kis vörös csilipaprika
  • 2 ek. olívaolaj (20 g)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 citrom leve
  • őrölt bors
  • 1 maréknyi aprított petrezselyem

A tintahalkarikákat olvasszuk ki. Egy nagy lábosban forraljunk vizet, sózzuk, majd tegyük bele a tintahalkarikákat, 1 percig főzzük, nem tovább. Vegyük ki a tintahalkarikákat, és tegyük egy szűrőbe lecsepegtetni. Az olívabogyókat vágjuk félbe, a fokhagymagerezdeket pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A kakukkfűleveleket morzsoljuk le a száráról. A csilipaprikát magozzuk ki és vágjuk fel nagyon apró kockákra. Egy citrom héját reszeljük le, majd facsarjuk ki a másik citrommal együtt. Tegyük a tintahalkarikákat egy nagy tálba, adjuk hozzá a felsorolt összetevőket a petrezselyem kivételével. Keverjük össze alaposan, majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább 3 órára. Tálalás előtt szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

További receptek:

Megjelent a diabetes2019/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!