Feltöltés dátuma: 2019.03.09.

Receptek a múltból

Pácolt csirkemell

1 adag tápanyagtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
210 kcal 37 g 10 g

Hozzávalók 2 adagoz:

  • 30 dkg csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. vegeta
  • 3 dl tej
  • 1 ek. olaj (10 g)

Az összezúzott fokhagymából, a vegetából és a tejből só hozzáadásával páclevet készítünk, amelyben a kicsontozott, szeletelt csirkemellet hűtőbe téve egy éjszakán át áztatjuk. Másnap a húsról lecsöpögtetjük a tejet, és tűzálló edényben, alufóliával letakarva pároljuk, illetve pirosra sütjük. Igen ízletes akkor is, ha az így pácolt húst bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük. Ez utóbbi természetesen nem cukorbetegeknek való.

További receptek:

Megjelent a diabetes2019/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!