Receptek a múltból
Pácolt csirkemell
1 adag tápanyagtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
210 kcal | 37 g | 10 g | – |
Hozzávalók 2 adagoz:
- 30 dkg csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk. vegeta
- 3 dl tej
- só
- 1 ek. olaj (10 g)
Az összezúzott fokhagymából, a vegetából és a tejből só hozzáadásával páclevet készítünk, amelyben a kicsontozott, szeletelt csirkemellet hűtőbe téve egy éjszakán át áztatjuk. Másnap a húsról lecsöpögtetjük a tejet, és tűzálló edényben, alufóliával letakarva pároljuk, illetve pirosra sütjük. Igen ízletes akkor is, ha az így pácolt húst bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük. Ez utóbbi természetesen nem cukorbetegeknek való.