Receptek a múltból
Marhahússaláta curryvel
1 adag tápanyagtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
173 kcal | 22 g | 7 g | 7 g |
Hozzávalók 4 adagoz:
- 40 dkg rostélyos
- 15 dkg alma
- 20 dkg ecetes uborka
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 cs. snidling
- ecet
- citromlé
- só
- bors
- curry
A marhahúst sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük – lehet húslevesben főtt húsból is készíteni –, miután kihűlt, apró szeletekre vágjuk. Felszeleteljük az almát, az uborkát, a hagymát, a snidlinget apróra vágjuk. Az ecetet, a citromlevet kevés curryvel, sóval, borssal összekeverjük, beletesszük a marhahúst, és hűvös helyen egy órán át állni hagyjuk. Ezután beletesszük az almát, az uborkát, a hagymát és snidlinggel megszórva tálaljuk.