Feltöltés dátuma: 2019.03.09.

Receptek a múltból

Marhahússaláta curryvel

1 adag tápanyagtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
173 kcal 22 g 7 g 7 g

Hozzávalók 4 adagoz:

  • 40 dkg rostélyos
  • 15 dkg alma
  • 20 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 cs. snidling
  • ecet
  • citromlé
  • bors
  • curry

A marhahúst sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük – lehet húslevesben főtt húsból is készíteni –, miután kihűlt, apró szeletekre vágjuk. Felszeleteljük az almát, az uborkát, a hagymát, a snidlinget apróra vágjuk. Az ecetet, a citromlevet kevés curryvel, sóval, borssal összekeverjük, beletesszük a marhahúst, és hűvös helyen egy órán át állni hagyjuk. Ezután beletesszük az almát, az uborkát, a hagymát és snidlinggel megszórva tálaljuk.

További receptek:

Megjelent a diabetes2019/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!