Afrika konyhája
Földimogyorós ragu
1 adag tápanyagtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
314 kcal | 26 g | 17 g | 16 g |
Hozzávalók 4 adagoz:
- 50 g vöröshagyma
- 1/2 tk. őrölt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 ek. őrölt koriander
- 1/2 tk. őrölt bors
- 1 babérlevél
- 300 g csirkemell
- 250 ml tyúkhúsleves vagy zöldségalaplé
- 200 g konzerv hámozott paradicsom
- 200 g édesburgonya
- 50 g mogyoróvaj
- 250 g leveles spenót
- 40 g mogyoró
- 2 ek. olívaolaj (20 g)
A hagymát kockázzuk fel apróra. Kockákra vágjuk a csirkemellet, az édesburgonyát és a mogyorót is. Vékonyan olajozzunk meg egy nagy lábost, a felhevített olajon pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a gyömbért, a koriandert, a borsot, a babérlevelet, zúzzuk bele a fokhagymát, és kevergessük 2-3 percig. Tegyük hozzá a kockákra vágott csirkemellet, keverjük el alaposan a fűszerekkel, addig süssük, amíg a hús kifehéredik. Öntsük hozzá a tyúkhúsleves-alaplét, a konzerv paradicsomot, a mogyoróvajat és az édesburgonyakockákat. Forraljuk fel, majd vegyük visszább a hőmérsékletet, és fedő alatt főzzük 15 percig, időnként pedig keverjük meg. A fél óra főzés leteltével adjuk hozzá a spenótot és az aprított mogyorót, még 2-3 percig fedő nélkül főzzük.
További receptek: