Feltöltés dátuma: 2019.03.09.

Afrika konyhája

Földimogyorós ragu

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
314 kcal 26 g 17 g 16 g

Hozzávalók 4 adagoz:

  • 50 g vöröshagyma
  • 1/2 tk. őrölt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 ek. őrölt koriander
  • 1/2 tk. őrölt bors
  • 1 babérlevél
  • 300 g csirkemell
  • 250 ml tyúkhúsleves vagy zöldségalaplé
  • 200 g konzerv hámozott paradicsom
  • 200 g édesburgonya
  • 50 g mogyoróvaj
  • 250 g leveles spenót
  • 40 g mogyoró
  • 2 ek. olívaolaj (20 g)

A hagymát kockázzuk fel apróra. Kockákra vágjuk a csirkemellet, az édesburgonyát és a mogyorót is. Vékonyan olajozzunk meg egy nagy lábost, a felhevített olajon pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a gyömbért, a koriandert, a borsot, a babérlevelet, zúzzuk bele a fokhagymát, és kevergessük 2-3 percig. Tegyük hozzá a kockákra vágott csirkemellet, keverjük el alaposan a fűszerekkel, addig süssük, amíg a hús kifehéredik. Öntsük hozzá a tyúkhúsleves-alaplét, a konzerv paradicsomot, a mogyoróvajat és az édesburgonyakockákat. Forraljuk fel, majd vegyük visszább a hőmérsékletet, és fedő alatt főzzük 15 percig, időnként pedig keverjük meg. A fél óra főzés leteltével adjuk hozzá a spenótot és az aprított mogyorót, még 2-3 percig fedő nélkül főzzük.

További receptek:

Megjelent a diabetes2019/1. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!