A hagyományos afrikai élelmiszerek a helyi gyümölcsök, zöldségek, hús, gabona és a tej. A tradicionális afrikai konyhára jellemző a nyílt tűzön főzés. Közvetlenül a tűz fölé rakták az edényt, amiben húst sütöttek, fűszerekkel és valamilyen gabonából álló körettel tálalták. Szubszaharai Afrika konyhája változatos fűszereket használ és sokszínű, ahogy a népesség is rendkívül sok kultúrából áll.
A helyi gyümölcsök, zöldségek és fűszerek nagy része hazánkban nem beszerezhető, de az összeállításhoz olyan recepteket választottunk, amelyek összetevői itthon is elérhetők.
Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint! (Legfeljebb 3 db-ot)
A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!