Receptsarok – Különkiadás
Túrófelfújt mandarinnal
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
161 kcal | 14 g | 4 g | 16 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 250 g tehéntúró (zsírszegény)
- 200 g mandarin
- 30 g teljes kiőrlésű liszt
- 15 g zabpehely
- 5 g útifű maghéj
- 2 db tojás (közepes)
- 100 g görög joghurt
- 100 g eritrit
- 1 tk. sütőpor
- 3 ek. mandarinlé
A mandarinokat meghámozzuk, a gerezdeket a hártyái közül késsel kivágjuk egy tálka felett, hogy a leve ne vesszen kárba. Célszerű nagy, lédús mandarint venni. A tojásokat az eritrittel alaposan felverjük (nem kell habbá), hozzáadjuk a joghurtot, a sütőport, a túrót, a lisztet, a zabpelyhet, az útifüvet és a mandarin levét, és alaposan elkeverjük. A masszát 4 részletben szufléformákba öntjük, a tetejüket a mandaringerezdekkel díszítjük. 180 fokon 20-25 perc alatt, tűpróbáig sütjük. A tetejére lehet vaníliaőrleménnyel/Bourbon vaníliával összedarált eritritet tenni.
Kudron Emese Eszter receptje