Feltöltés dátuma: 2018.11.24.

Receptsarok – Különkiadás

Túrófelfújt mandarinnal

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
161 kcal 14 g 4 g 16 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 250 g tehéntúró (zsírszegény)
  • 200 g mandarin
  • 30 g teljes kiőrlésű liszt
  • 15 g zabpehely
  • 5 g útifű maghéj
  • 2 db tojás (közepes)
  • 100 g görög joghurt
  • 100 g eritrit
  • 1 tk. sütőpor
  • 3 ek. mandarinlé

A mandarinokat meghámozzuk, a gerezdeket a hártyái közül késsel kivágjuk egy tálka felett, hogy a leve ne vesszen kárba. Célszerű nagy, lédús mandarint venni. A tojásokat az eritrittel alaposan felverjük (nem kell habbá), hozzáadjuk a joghurtot, a sütőport, a túrót, a lisztet, a zabpelyhet, az útifüvet és a mandarin levét, és alaposan elkeverjük. A masszát 4 részletben szufléformákba öntjük, a tetejüket a mandaringerezdekkel díszítjük. 180 fokon 20-25 perc alatt, tűpróbáig sütjük. A tetejére lehet vaníliaőrleménnyel/Bourbon vaníliával összedarált eritritet tenni.

Kudron Emese Eszter receptje

További receptek a rovatban

Megjelent a diabetes2018/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!