Receptsarok – Különkiadás
Töltött szőlőlevél hidegen tálalva
1 adag (5db) tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
405 kcal | 7 g | 26 g | 34 g |
Hozzávalók 20 darabhoz:
- 24 db nem permetezett szőlőlevél
- 200 g krémsajt
- 150 g rizs
- 50 g tisztított pisztácia
- 3 ek. olaj
- 100 g vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- só
- folyékony édesítőszer
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk a megmosott rizzsel együtt. Forró vízzel felöntjük, sózzuk, fedő alatt puhára pároljuk. Közben a megmosott szőlőleveleket enyhén sós vízben két percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A pisztáciát durvára vágjuk. A langyosra hűlt rizsbe keverjük a krémsajtot és a pisztáciát. Ízesítjük zúzott fokhagymával. A masszát a szőlőlevelekbe töltjük, a töltelékeket a maradék szőlőlevéllel kibélelt lábosba tesszük, és annyi vizet töltünk rá, hogy éppen ellepje. A vízbe egy citrom levét és néhány csepp édesítőszert csöpögtetünk. Lefedve, kis lángon 15 percig főzzük. Levében hagyjuk kihűlni. Tálaláskor citromkarikával díszíthetjük. Ez a recept a tavasz különleges fogása lehet. Csak ekkor érdemes készíteni, mert amikor már permetezik a szőlőt, a leveleket nem használhatjuk fel.
Kicsák Marian receptje