Feltöltés dátuma: 2018.11.24.

Receptsarok – Különkiadás

Töltött szőlőlevél hidegen tálalva

Illusztráció
1 adag (5db) tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
405 kcal 7 g 26 g 34 g

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 24 db nem permetezett szőlőlevél
  • 200 g krémsajt
  • 150 g rizs
  • 50 g tisztított pisztácia
  • 3 ek. olaj
  • 100 g vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • folyékony édesítőszer

A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk a megmosott rizzsel együtt. Forró vízzel felöntjük, sózzuk, fedő alatt puhára pároljuk. Közben a megmosott szőlőleveleket enyhén sós vízben két percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A pisztáciát durvára vágjuk. A langyosra hűlt rizsbe keverjük a krémsajtot és a pisztáciát. Ízesítjük zúzott fokhagymával. A masszát a szőlőlevelekbe töltjük, a töltelékeket a maradék szőlőlevéllel kibélelt lábosba tesszük, és annyi vizet töltünk rá, hogy éppen ellepje. A vízbe egy citrom levét és néhány csepp édesítőszert csöpögtetünk. Lefedve, kis lángon 15 percig főzzük. Levében hagyjuk kihűlni. Tálaláskor citromkarikával díszíthetjük. Ez a recept a tavasz különleges fogása lehet. Csak ekkor érdemes készíteni, mert amikor már permetezik a szőlőt, a leveleket nem használhatjuk fel.

Kicsák Marian receptje

További receptek a rovatban

Megjelent a diabetes2018/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!