Receptsarok – Különkiadás
Rostonsült csirkemell csípős sárgarépasalátával és spagettivel

1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
473 kcal | 41 g | 12 g | 48 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 g csirkemellfilé
- 3 ek. olaj
- 400 g sárgarépa
- 200 g koktélparadicsom
- 40 g pirított, sótlan földimogyoró
- 1 db zöldcitrom leve
- 1/2 thai chili
- 2-3 ek. víz
- folyékony édesítőszer
- 200 g spagetti száraztészta (durum)
- só
- bors
A csirkemellből 4 szeletet vágunk. Bekenjük kevés olajjal, sózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal és teflonserpenyőben szép pirosra sütjük. A csípős sárgarépasalátához a megtisztított sárgarépát durvára lereszeljük vagy zsülienre vágjuk. Lobogó vízben 1-2 másodpercig blansírozzuk, azonnal jeges vízbe dobjuk, majd leszűrjük. Közben a zöldcitrom levéből, a kimagozott, finomra aprított chilipaprikából 2-3 evőkanál vízzel, folyékony édesítőszerrel kikeverjük az öntetet. Összeforgatjuk a répát, a paradicsomot, az öntetet és mogyoródarabkákkal díszítjük. A spagettit lobogva fövő, sós vízben roppanósra (al dente – nem teljesen puha) főzzük.
Kicsák Marian receptje