Feltöltés dátuma: 2018.11.24.

Receptsarok – Különkiadás

Rostonsült csirkemell csípős sárgarépasalátával és spagettivel

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
473 kcal 41 g 12 g 48 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 3 ek. olaj
  • 400 g sárgarépa
  • 200 g koktélparadicsom
  • 40 g pirított, sótlan földimogyoró
  • 1 db zöldcitrom leve
  • 1/2 thai chili
  • 2-3 ek. víz
  • folyékony édesítőszer
  • 200 g spagetti száraztészta (durum)
  • bors

A csirkemellből 4 szeletet vágunk. Bekenjük kevés olajjal, sózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal és teflonserpenyőben szép pirosra sütjük. A csípős sárgarépasalátához a megtisztított sárgarépát durvára lereszeljük vagy zsülienre vágjuk. Lobogó vízben 1-2 másodpercig blansírozzuk, azonnal jeges vízbe dobjuk, majd leszűrjük. Közben a zöldcitrom levéből, a kimagozott, finomra aprított chilipaprikából 2-3 evőkanál vízzel, folyékony édesítőszerrel kikeverjük az öntetet. Összeforgatjuk a répát, a paradicsomot, az öntetet és mogyoródarabkákkal díszítjük. A spagettit lobogva fövő, sós vízben roppanósra (al dente – nem teljesen puha) főzzük.

Kicsák Marian receptje

További receptek a rovatban

Megjelent a diabetes2018/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!