Receptsarok – Különkiadás
Mangó-avokádó salsa
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
295 kcal | 5 g | 18 g | 26 g |
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 200 g érett mangó
- 100 g avokádó (nem baj, ha nem teljesen puha)
- 100 g kígyóuborka
- 2 szál újhagyma
- 100 g kaliforniai (vagy kápia) paprika
- 1/2 db chili
- 5-6 db mentalevél
- 5-6 nagy levél korianderzöld (vagy zeller-, vagy petrezselyemzöld)
- 1 ek. földimogyoró
- 1 ek. szezámmag
- 2 ek. limelé
- 1 ek. extraszűz olívaolaj
- 1/2 ek. szójaszósz
- 3-4 csepp édesítőszer (elhagyható)
- 2-2 csipet só és bors
A pácléhez összekeverjük a limelevet, a szójaszószt, olívaolajat, édesítőszert, a sót és a borsot. Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastul vékony karikákra gyaluljuk. Az újhagymát is karikázzuk. Az avokádót, a kaliforniai paprikát, a chilit és a mangót apró kockákra vágjuk. A páclevet összekeverjük az aprított zöldségekkel, megszórjuk szezámmaggal, mogyoróval és az apróra vágott fűszerekkel.
Kudron Emese Eszter receptje