Feltöltés dátuma: 2018.11.24.

Receptsarok – Különkiadás

Mangó-avokádó salsa

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
295 kcal 5 g 18 g 26 g

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 200 g érett mangó
  • 100 g avokádó (nem baj, ha nem teljesen puha)
  • 100 g kígyóuborka
  • 2 szál újhagyma
  • 100 g kaliforniai (vagy kápia) paprika
  • 1/2 db chili
  • 5-6 db mentalevél
  • 5-6 nagy levél korianderzöld (vagy zeller-, vagy petrezselyemzöld)
  • 1 ek. földimogyoró
  • 1 ek. szezámmag
  • 2 ek. limelé
  • 1 ek. extraszűz olívaolaj
  • 1/2 ek. szójaszósz
  • 3-4 csepp édesítőszer (elhagyható)
  • 2-2 csipet só és bors

A pácléhez összekeverjük a limelevet, a szójaszószt, olívaolajat, édesítőszert, a sót és a borsot. Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastul vékony karikákra gyaluljuk. Az újhagymát is karikázzuk. Az avokádót, a kaliforniai paprikát, a chilit és a mangót apró kockákra vágjuk. A páclevet összekeverjük az aprított zöldségekkel, megszórjuk szezámmaggal, mogyoróval és az apróra vágott fűszerekkel.

Kudron Emese Eszter receptje

További receptek a rovatban

Megjelent a diabetes2018/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!