Feltöltés dátuma: 2018.11.24.

Receptsarok – Különkiadás

Kuszkuszsaláta sajttal-sonkával

Fotó: Körmendi Imre
Fotó: Körmendi Imre
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
297 kcal 14 g 11 g 33 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 150 g kuszkusz
  • 200 g vegyes zöld saláta
  • 100 g sárgarépa
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. citromlé
  • tengeri só
  • őrölt bors
  • 60 g sonka (4 szelet)
  • 60 g edami sajt (4 szelet)

A kuszkuszt tegyük egy edénybe, öntsük fel annyi enyhén sós forró vízzel, ami éppen ellepi, és lefedve pihentessük 20 percig. Az elkészült kuszkuszt keverjük össze, és hagyjuk kihűlni. Daraboljuk fel a megtisztított sárgarépát és a paprikát, egy tálban keverjük össze a salátakeverékkel. Ízesítsük citromos-olajos öntettel, és adjuk hozzá a kihűlt kuszkuszt. Óvatosan keverjük át. Tálaljuk ki négy tányérra, és a tetejüket díszítsük csíkokra vágott sonkával és sajttal. A sajtszeleteket tekerjük fel egyenként, úgy szeleteljük, és hagyjuk felkarikázva, mert így mutatósabb lesz az elkészült saláta.

Gyurcsáné Kondrát Ilona receptje

További receptek a rovatban

Megjelent a diabetes2018/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!