Receptsarok – Különkiadás
Kuszkuszsaláta sajttal-sonkával
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
297 kcal | 14 g | 11 g | 33 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 150 g kuszkusz
- 200 g vegyes zöld saláta
- 100 g sárgarépa
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. citromlé
- tengeri só
- őrölt bors
- 60 g sonka (4 szelet)
- 60 g edami sajt (4 szelet)
A kuszkuszt tegyük egy edénybe, öntsük fel annyi enyhén sós forró vízzel, ami éppen ellepi, és lefedve pihentessük 20 percig. Az elkészült kuszkuszt keverjük össze, és hagyjuk kihűlni. Daraboljuk fel a megtisztított sárgarépát és a paprikát, egy tálban keverjük össze a salátakeverékkel. Ízesítsük citromos-olajos öntettel, és adjuk hozzá a kihűlt kuszkuszt. Óvatosan keverjük át. Tálaljuk ki négy tányérra, és a tetejüket díszítsük csíkokra vágott sonkával és sajttal. A sajtszeleteket tekerjük fel egyenként, úgy szeleteljük, és hagyjuk felkarikázva, mert így mutatósabb lesz az elkészült saláta.
Gyurcsáné Kondrát Ilona receptje