Feltöltés dátuma: 2018.11.24.

Receptsarok – Különkiadás

Epres sajttorta

fotó Körmendi Imre

fotó Körmendi Imre

1 szelet tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
252 kcal 6 g 17 g 20 g

Hozzávalók 12 szelethez:

A krémhez:

A kekszet aprítógép segítségével, vagy ennek hiányában zacskóba téve sodrófával felaprítjuk. Az összetört kekszet beletesszük egy csatos tortaformába, ráöntjük az olajat, és összekeverjük őket. Egy pohár segítségével a torta alapját laposra nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben 150 fokon 10 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. Turmixgéppel simára kikeverjük a szobahőmérsékletű túrót, mascarponét, natúr joghurtot, xilitet, eritritet, a citrom héját és levét, illetve az eper egyharmadát. Ezt követően a tojást is belekeverjük a krémbe, végül útifűmaghéjat teszünk bele. A krémet ráöntjük a torta alapjára, és 120 fokon kb. 30 percig sütjük. Mikor megsült, nyitott sütőajtónál hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, rátesszük az alaposan megmosott és felvágott eperdarabokat. Tálalás előtt néhány órát hűtőben pihentetjük.

Sárga Diána receptje

További receptek a rovatban

Megjelent a diabetes2018/5. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!