Receptsarok – Különkiadás
Epres sajttorta

1 szelet tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
252 kcal | 6 g | 17 g | 20 g |
Hozzávalók 12 szelethez:
- 250 g cukormentes magas rosttartalmú keksz
- 100 ml olívaolaj
A krémhez:
- 200 g zsírszegény túró
- 250 g zsírszegény mascarpone
- 50 ml natúrjoghurt
- 1 db tojás
- 30 g xilit
- 50 g eritrit
- 2 tk. útifűmaghéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 1/2 db citrom leve
- 300 g eper
A kekszet aprítógép segítségével, vagy ennek hiányában zacskóba téve sodrófával felaprítjuk. Az összetört kekszet beletesszük egy csatos tortaformába, ráöntjük az olajat, és összekeverjük őket. Egy pohár segítségével a torta alapját laposra nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben 150 fokon 10 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. Turmixgéppel simára kikeverjük a szobahőmérsékletű túrót, mascarponét, natúr joghurtot, xilitet, eritritet, a citrom héját és levét, illetve az eper egyharmadát. Ezt követően a tojást is belekeverjük a krémbe, végül útifűmaghéjat teszünk bele. A krémet ráöntjük a torta alapjára, és 120 fokon kb. 30 percig sütjük. Mikor megsült, nyitott sütőajtónál hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, rátesszük az alaposan megmosott és felvágott eperdarabokat. Tálalás előtt néhány órát hűtőben pihentetjük.
Sárga Diána receptje