Feltöltés dátuma: 2018.11.24.

Receptsarok – Különkiadás

Diós répatorta liszt nélkül

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
406 kcal 8,7 g 32,07 g 22,1 g

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 3 db tojás
  • 2 g só
  • 70 g kockamargarin
  • 240 g dió (darált)
  • 100 g kókuszreszelék
  • 120 g glukonon
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 2 g őrölt fahéj
  • 250 g sárgarépa
  • 1/2 db citrom leve

A tojásokat megmossuk, szárazra töröljük, majd felütjük, és a glukonon hozzáadása után gépi habverővel alaposan felhabosítjuk. Ezután hozzákeverjük az olvasztott margarint. Óvatosan belekeverjük (fakanál segítségével) a darált diót, a finomra reszelt sárgarépát, a szódabikarbónát, a kókuszreszeléket, az őrölt fahéjat, a sót, a fél citrom levét és a reszelt citromhéjat. A masszát vékonyan kikent, 23 cm-es tortaformába tesszük, és 160 fokon, légkeveréses sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Kihűtjük, és nyolc egyenlő szeletre osztjuk. (Tört dióval, gyümölccsel díszíthetjük.)

Gyuricza Ákos receptje

További receptek a rovatban

Megjelent a diabetes2018/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!