Receptsarok – Különkiadás
Diós répatorta liszt nélkül
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
406 kcal | 8,7 g | 32,07 g | 22,1 g |
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 3 db tojás
- 2 g só
- 70 g kockamargarin
- 240 g dió (darált)
- 100 g kókuszreszelék
- 120 g glukonon
- 1 kk. szódabikarbóna
- 2 g őrölt fahéj
- 250 g sárgarépa
- 1/2 db citrom leve
A tojásokat megmossuk, szárazra töröljük, majd felütjük, és a glukonon hozzáadása után gépi habverővel alaposan felhabosítjuk. Ezután hozzákeverjük az olvasztott margarint. Óvatosan belekeverjük (fakanál segítségével) a darált diót, a finomra reszelt sárgarépát, a szódabikarbónát, a kókuszreszeléket, az őrölt fahéjat, a sót, a fél citrom levét és a reszelt citromhéjat. A masszát vékonyan kikent, 23 cm-es tortaformába tesszük, és 160 fokon, légkeveréses sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Kihűtjük, és nyolc egyenlő szeletre osztjuk. (Tört dióval, gyümölccsel díszíthetjük.)
Gyuricza Ákos receptje