Feltöltés dátuma: 2018.11.24.

Receptsarok – Különkiadás

Cukkinis palacsinta

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
198 kcal 14 g 12 g 9 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 100 g sárga bébicukkini
  • 2 ek. tönkölybúzaliszt
  • 1 db tojás
  • 100 ml tej (2,8%-os)
  • 100 ml ásványvíz
  • késhegynyi sütőpor (vagy szódabikarbóna)
  • 2 ek. olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 250 g tehéntúró (félzsíros)
  • 30 g tejföl (12%-os)
  • vaníliaaroma
  • édesítőszer
  • kis csokor zöld kapor

A reszelő durva fokozatán lereszeljük a cukkinit, sózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. A tojást, habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk. Belerakjuk a kicsit kinyomkodott cukkinit. Elkavarjuk, majd hígítjuk a tejjel, ásványvízzel. Olajon kisütjük, minden palacsintát papírtörlőre szedünk, hogy leitassuk a felesleges olajat. A túrós töltelék hozzávalóit elkeverjük, ízlés szerint sós vagy édes irányban ízesítjük, végül megtöltjük a kisült palacsintákat.

Bíró Sára receptje

További receptek a rovatban

Megjelent a diabetes2018/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!