Receptsarok – Különkiadás
Cukkinis palacsinta

1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
198 kcal | 14 g | 12 g | 9 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 100 g sárga bébicukkini
- 2 ek. tönkölybúzaliszt
- 1 db tojás
- 100 ml tej (2,8%-os)
- 100 ml ásványvíz
- késhegynyi sütőpor (vagy szódabikarbóna)
- só
- 2 ek. olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 250 g tehéntúró (félzsíros)
- 30 g tejföl (12%-os)
- vaníliaaroma
- édesítőszer
- kis csokor zöld kapor
A reszelő durva fokozatán lereszeljük a cukkinit, sózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. A tojást, habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk. Belerakjuk a kicsit kinyomkodott cukkinit. Elkavarjuk, majd hígítjuk a tejjel, ásványvízzel. Olajon kisütjük, minden palacsintát papírtörlőre szedünk, hogy leitassuk a felesleges olajat. A túrós töltelék hozzávalóit elkeverjük, ízlés szerint sós vagy édes irányban ízesítjük, végül megtöltjük a kisült palacsintákat.
Bíró Sára receptje