Receptsarok – Különkiadás
Csokis mogyorós keksz
1 darab tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
231 kcal | 6 g | 17 g | 12 g |
Hozzávalók 10 darabhoz:
- 150 g zabpehelyliszt
- 50 g mandulaliszt
- 1 db tojás
- 100 g vaj
- 25 g édesítő
- 1 tk. sütőpor
- 1 csipetnyi só
- 60 g mogyoró
- 75 g cukormentes étcsokoládé
- kevés liszt a nyújtáshoz
Egy edénybe kimérjük a liszteket és hozzáadjuk a sütőport. A mogyorót durva darabokra vágjuk, és a lisztkeverékhez adjuk. Ugyanezt tesszük a csokoládéval is, majd enyhén összekeverjük a száraz alkotókat. Amikor ez kész, veszünk egy másik edényt, amelybe az édesítőt, tojást és a felolvasztott zsiradékot helyezzük. Gépi habverővel habosra keverjük az alkotókat. Ha ezzel is elkészültünk, ráöntjük a száraz alkotókra, és kanál segítségével összekeverjük őket, hogy egy masszát kapjunk. Amikor összeállt a tésztánk, lisztezett deszkára helyezzük, és ujjnyi vastagságú, négyzet alakú formát nyújtunk belőle, és óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük. A sütőből kivéve 10 percet várunk, hogy kicsit kihűljön a tészta. Éles késsel 10 téglalap alakú szeletet vágunk belőle, majd további 20-25 percre visszatesszük a sütőbe, a hőfokot pedig 120 fokra állítjuk. A szeletek így fognak szépen megpirulni és kissé ropogósak lesznek. Amint kihűltek, fogyaszthatjuk is. Ha a szeleteket nem dobozban vagy letakarva tároljuk legalább egy éjszakán át, akkor még ropogósabb süteményt kapunk. Nagyobb adagot készítve pedig jó pár napig fogyasztható.
Sárga Diána receptje