Feltöltés dátuma: 2018.11.24.

Receptsarok – Különkiadás

Csokis mogyorós keksz

fotó Körmendi Imre

fotó Körmendi Imre

1 darab tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
231 kcal 6 g 17 g 12 g

Hozzávalók 10 darabhoz:

Egy edénybe kimérjük a liszteket és hozzáadjuk a sütőport. A mogyorót durva darabokra vágjuk, és a lisztkeverékhez adjuk. Ugyanezt tesszük a csokoládéval is, majd enyhén összekeverjük a száraz alkotókat. Amikor ez kész, veszünk egy másik edényt, amelybe az édesítőt, tojást és a felolvasztott zsiradékot helyezzük. Gépi habverővel habosra keverjük az alkotókat. Ha ezzel is elkészültünk, ráöntjük a száraz alkotókra, és kanál segítségével összekeverjük őket, hogy egy masszát kapjunk. Amikor összeállt a tésztánk, lisztezett deszkára helyezzük, és ujjnyi vastagságú, négyzet alakú formát nyújtunk belőle, és óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük. A sütőből kivéve 10 percet várunk, hogy kicsit kihűljön a tészta. Éles késsel 10 téglalap alakú szeletet vágunk belőle, majd további 20-25 percre visszatesszük a sütőbe, a hőfokot pedig 120 fokra állítjuk. A szeletek így fognak szépen megpirulni és kissé ropogósak lesznek. Amint kihűltek, fogyaszthatjuk is. Ha a szeleteket nem dobozban vagy letakarva tároljuk legalább egy éjszakán át, akkor még ropogósabb süteményt kapunk. Nagyobb adagot készítve pedig jó pár napig fogyasztható.

Sárga Diána receptje

További receptek a rovatban

Megjelent a diabetes2018/5. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!