Feltöltés dátuma: 2018.11.24.

Receptsarok – Különkiadás

Almakrémleves karamellizált almával

fotó Körmendi Imre

fotó Körmendi Imre

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
146 kcal 2 g 11 g 9 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, vágjuk fel kisebb kockákra, majd facsarjuk rá a citrom levét, és forgassuk össze. A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a felkockázott almát, szórjuk meg két evőkanál eritrittel és a fahéjjal, pár perc alatt karamellizáljuk. (Arra figyeljünk, hogy az alma kissé roppanós maradjon.) A karamellizált almának kb. a felét tegyük félre, a másik feléhez pedig öntsük hozzá a vizet. Adjuk hozzá a szegfűszeget, a vaníliaaromát, a citrom lereszelt héját, majd főzzük kb. 15 percig. Ezután szedjük ki a szegfűszeget, adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt, turmixoljuk össze vagy botmixerrel pépesítsük. Az elkészült levesbe ezután tegyük bele az előzőleg félretett karamellizált almát, ha szükséges, ízesítsük még eritrittel, fedjük le az edényt, és hagyjuk kb. 10 percig állni. Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg egy csipet fahéjjal, úgy kínáljuk.

Kard Éva receptje

További receptek a rovatban

Megjelent a diabetes2018/5. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!