Feltöltés dátuma: 2018.07.05.

Receptsarok – Brazíliából

Vegetáriánus feijoada

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Brazíliáról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
137 kcal 7 g 2 g 23 g

Hozzávalók 8 adaghoz:

Az előző este beáztatott babot tegyük egy nagy lábosba, adjuk hozzá a babérlevelet, a fahéjrudat és a leves alaplét. Ha szükséges, pótoljuk a vizet, hogy teljesen ellepje a babot. Forraljuk fel, és főzzük lefedve, amíg megpuhul, körülbelül 50 perc után ellenőrizzük. Vegyük ki a babérlevelet és a fahéjrudat. Hagyjuk hűlni, de ne öntsük le a levét. Egy nagy lábosban forrósítsuk fel az olajat, pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá az édesburgonyát, a paprikákat, kevergessük, amíg megpuhul, 5–10 percig. Tegyük hozzá a fokhagymát, kakukkfüvet, köményt és csilit. Kevergessük még 2-3 percig. Adjuk hozzá a megfőtt babot, a kelkáposztaleveleket, a levest vagy a bab főzőlevét, a paradicsomot, sót, narancshéjat és az őrölt borsot. Közepes hőmérsékleten forraljuk fel. Majd vegyük vissza alacsonyra a hőmérsékletet, fedjük le, és főzzük 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Időnként keverjük át, hogy ne álljon össze. Korianderlevelekkel díszíthetjük, melegen tálaljuk.

További brazil receptek:

Megjelent a diabetes2018/3. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!