Receptsarok – Brazíliából
Salada de Couve com Manga, azaz kelkáposzta és mangó saláta
Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Brazíliáról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.
1 adag tápanyagtartalma: | |||||
---|---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | ||
207 kcal | 4,5 g | 15 g | 10 g |
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 1 bögre aprított kelkáposzta (10 dkg)
- 1 ek. citromlé
- 1 ek. olívaolaj + spray
- 1 felkockázott mangó (15 dkg)
- 1/4 bögre fenyőmag
- só
- bors
Aprítsuk fel a kelkáposztaleveleket. Egy serpenyőben forrósítsunk fel 1 evőkanál olívaolajat, és 3-4 perc alatt fonnyasszuk meg rajta a felaprított kelkáposztát. Egy salátástálban keverjük össze a leveleket, a felkockázott mangót és a fenyőmagot. Adjuk hozzá a citromlevet, a sót, borsot és olajspray-vel permetezzünk rá olajat. Jól keverjük el, és tálalhatjuk is. Ez a saláta magában foglalja a brazil konyha két nagyon népszerű alapanyagát, a kelkáposztát és a mangót. Egészséges, tápanyagokban gazdag és könnyen, egyszerűen elkészíthető.