Feltöltés dátuma: 2018.07.05.

Receptsarok – Brazíliából

Salada de Couve com Manga, azaz kelkáposzta és mangó saláta

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Brazíliáról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
207 kcal 4,5 g 15 g 10 g

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 bögre aprított kelkáposzta (10 dkg)
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. olívaolaj + spray
  • 1 felkockázott mangó (15 dkg)
  • 1/4 bögre fenyőmag
  • bors

Aprítsuk fel a kelkáposztaleveleket. Egy serpenyőben forrósítsunk fel 1 evőkanál olívaolajat, és 3-4 perc alatt fonnyasszuk meg rajta a felaprított kelkáposztát. Egy salátástálban keverjük össze a leveleket, a felkockázott mangót és a fenyőmagot. Adjuk hozzá a citromlevet, a sót, borsot és olajspray-vel permetezzünk rá olajat. Jól keverjük el, és tálalhatjuk is. Ez a saláta magában foglalja a brazil konyha két nagyon népszerű alapanyagát, a kelkáposztát és a mangót. Egészséges, tápanyagokban gazdag és könnyen, egyszerűen elkészíthető.

További brazil receptek

Megjelent a diabetes2018/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!