Feltöltés dátuma: 2018.07.05.

Receptsarok – Brazíliából

Pulyka vatapa

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Brazíliáról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
175 kcal 21 g 4 g 11 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

Egy edényben az olajat forrósítsuk fel közepes hőmérsékletűre. Az olajon pároljuk a fokhagymát rövid ideig, majd tegyük hozzá a jalapeno paprikát és a gyömbért, körülbelül fél percig kevergessük. Öntsük rá a vizet, a paradicsomot és a sört, keverjük el, majd forraljuk fel. Ha felforrt, fedjük le, vegyük alacsonyabbra a hőmérsékletet, és főzzük 20 percig. A mogyorót konyhai aprítóval finomra daráljuk. Az aprított mogyorót, a pulykát, és a kókusztejet keverjük össze egy serpenyőben. Közepes hőmérsékleten süssük 5-6 percig, néhányszor forgassuk át. Majd keverjük hozzá a petrezselymet, koriandert, lime-lét, sót és feketeborsot. Egymás mellé halmozva tálaljuk, előtte díszíthetjük korianderlevelekkel. A vatapa egy hagyományos, egyszerű brazil ragu, alapja sör és aprított mogyoró. Nagyon jól variálható, készíthetjük maradék pulykából, vagy a hűtőben tárolva akár 2 nappal előre is elkészíthetjük.

További brazil receptek:

Megjelent a diabetes2018/3. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!