Feltöltés dátuma: 2018.07.05.

Minden cukorbeteg számít!

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége kutatást szervez a Magyar Diabetes Társaság együttműködésével.

Mondja el érzéseit, félelmeit, véleményét a cukorbetegségről, ossza meg a kezeléssel, az egészségügyi ellátással kapcsolatos problémáit, mert minket érdekel, ön mit érez!

Cukorbetegként kérdezték már meg a véleményét bármiről, ami a diabétesszel kapcsolatos? Volt lehetősége elmondani valahol, miért elégedett – esetleg elégedetlen – a kezelőorvosával? Beszélt valaha a betegséggel kapcsolatos félelmeiről? Tapasztalta, hogy bárki valóban kíváncsi a diabétesszel összefüggő érzéseire?

Töltse ki kérdőívünket, hogy a cukorbetegség kezelésének néhány alapvető terápiás jellemzőjén túl megismerjük, hogyan élik mindennapjaikat a cukorbetegek, mit tesznek ők maguk és az egészségügy szereplői a betegség hatékony kezelése érdekében, illetve hogy miként működik a tájékoztatás és a tájékozódás ezen a területen!

Tudomásunk szerint betegeket ilyen módon még sosem kérdeztek meg, ezért csak sejtéseink vannak arról, hogy ők mit éreznek betegségükkel és ellátásukkal kapcsolatban. Nagyon fontos, hogy diabéteszesként a lehető legtöbben hozzájáruljunk válaszainkkal a rólunk szóló és velünk kapcsolatos tények alátámasztásához. Minden egyes beteg válasza közelebb visz a hatékony kezelés és a szakemberekkel való eredményes együttműködés kialakításához, ezért nagyon értékes számunkra az ön tapasztalata és véleménye!

A kérdőív a Szinapszis EgészségPanel oldalán közvetlenül elérhető:

http://kerdoiv.szinapszis.hu/SE/1/SZ180430

A kérdőív kitöltéséhez nem kell semmilyen személyes adatot megadnia. Az összesítés utáni eredményt a CEOSZ honlapján (www.ceosz.hu) és a Diabetes magazinban fogjuk közzétenni.

A kérdőív elérhető a diabetes.hu címoldaláról vagy a QR-kód segítségével. Akinek nincs számítógépe, internetes elérhetősége, segítséget kérhet a CEOSZ bármelyik tagszervezetétől, ezek listáját, elérhetőségeit megtalálja a ­Diabetes 2018/2. számának 22. oldalán.

Füzesi Brigittaa CEOSZ elnöke

Megjelent a diabetes2018/3. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!