Feltöltés dátuma: 2018.07.05.

Receptsarok – Brazíliából

Feijoada, azaz fekete bab ragu

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Brazíliáról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
354 kcal 20 g 6,5 g 54 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

A fekete babot előző este áztassuk be, de használhatunk konzerv fekete babot is. Az olajat hevítsük fel egy nagy edényben, tegyük bele a kolbászt és a sonkát, ha kezdenek pirulni, a vöröshagymát is, 2-3 percig kevergetve süssük. Adjuk hozzá a fokhagymát, az édesburgonyát, kaliforniai paprikát, paradicsomot, csilipaprikát és a vizet. Forraljuk fel, majd vegyük vissza közepesre a hőmérsékletet, főzzük 15 percig, amíg az édesburgonya megpuhul. Ekkor keverjük bele a fekete babot, főzzük fedő nélkül, míg átmelegszik. Végül tegyük bele a mangót, a koriandert és ízlés szerint sót.

További brazil receptek:

Megjelent a diabetes2018/3. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!