Feltöltés dátuma: 2018.07.05.

Receptsarok – Brazíliából

Farofa

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Brazíliáról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
315 kcal 6 g 13 g 42 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 g vöröshagyma
  • 5 ek. vaj
  • 1 ek. pálmaolaj
  • 400 g maniókaliszt
  • bors
  • 1/2 bögre félbevágott olívabogyó, elhagyható
  • 1/2 kemény tojás kockákra vágva, elhagyható

Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, pároljuk üvegesre, majd keverjük hozzá a maniókalisztet. 3-4 percig kevergessük folyamatosan, amíg egyenletesen elkeveredik, átsül és aranybarna lesz. Ízesítsük sóval és borssal. A brazil ételek fenséges kísérője a maniókalisztből készült farofa, kiváltképpen a feijoada, a fekete bab ragu jellemző körete.

További brazil receptek

Megjelent a diabetes2018/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!