Receptsarok – Brazíliából
Farofa
Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Brazíliáról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.
1 adag tápanyagtartalma: | |||||
---|---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | ||
315 kcal | 6 g | 13 g | 42 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 200 g vöröshagyma
- 5 ek. vaj
- 1 ek. pálmaolaj
- 400 g maniókaliszt
- só
- bors
- 1/2 bögre félbevágott olívabogyó, elhagyható
- 1/2 kemény tojás kockákra vágva, elhagyható
Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, pároljuk üvegesre, majd keverjük hozzá a maniókalisztet. 3-4 percig kevergessük folyamatosan, amíg egyenletesen elkeveredik, átsül és aranybarna lesz. Ízesítsük sóval és borssal. A brazil ételek fenséges kísérője a maniókalisztből készült farofa, kiváltképpen a feijoada, a fekete bab ragu jellemző körete.