Feltöltés dátuma: 2018.07.05.

Receptsarok – Brazíliából

Csirkemell fűszeres kókusztejszósszal

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Brazíliáról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
201 kcal 26 g 7 g 9 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

Egy közepes nagyságú tálban keverjük össze a köményt, cayenne-i paprikát, kurkumát és a koriandert. A sózott, borsozott csirkemellek mindkét oldalát dörzsöljük be a fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy evőkanál olívaolajat, ha felforrósodott, adjuk hozzá a csirkemellet. 10-15 percig süssük mindkét felét, amíg kifehéredik, majd vegyük le a tűzről, tegyük félre. A maradék olívaolajat forrósítsuk fel a serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a gyömbért, a kimagozott és felaprított jalapeno paprikát és az összezúzott fokhagymát, pároljuk körülbelül 5 percig, amíg megpuhul. Tegyük hozzá a felkockázott paradicsomot, süssük tovább 5-8 percig. Keverjük hozzá a kókusztejet, ha egyneművé vált, levesszük a tűzről. A csirkemelleken tálaljuk, szórjuk meg a tetejét petrezselyemmel. Kínálhatjuk rizzsel vagy tésztával.

További brazil receptek:

Megjelent a diabetes2018/3. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!