Receptsarok – Brazíliából
Csirkemell fűszeres kókusztejszósszal
Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Brazíliáról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.

1 adag tápanyagtartalma: | |||||
---|---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | ||
201 kcal | 26 g | 7 g | 9 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 400 g csirkemellfilé
- 300 g paradicsom
- 100 g vöröshagyma
- 1 tk. őrölt kömény
- 1 tk. őrölt cayenne-i paprika
- 1 tk. őrölt kurkuma
- 1 tk. őrölt koriander
- 2 ek. olívaolaj
- 1 ek. reszelt gyömbér
- 2 db jalapeno paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml zsírszegény kókusztej
- 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
- só
- bors
Egy közepes nagyságú tálban keverjük össze a köményt, cayenne-i paprikát, kurkumát és a koriandert. A sózott, borsozott csirkemellek mindkét oldalát dörzsöljük be a fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy evőkanál olívaolajat, ha felforrósodott, adjuk hozzá a csirkemellet. 10-15 percig süssük mindkét felét, amíg kifehéredik, majd vegyük le a tűzről, tegyük félre. A maradék olívaolajat forrósítsuk fel a serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a gyömbért, a kimagozott és felaprított jalapeno paprikát és az összezúzott fokhagymát, pároljuk körülbelül 5 percig, amíg megpuhul. Tegyük hozzá a felkockázott paradicsomot, süssük tovább 5-8 percig. Keverjük hozzá a kókusztejet, ha egyneművé vált, levesszük a tűzről. A csirkemelleken tálaljuk, szórjuk meg a tetejét petrezselyemmel. Kínálhatjuk rizzsel vagy tésztával.