Receptsarok – Brazíliából
Brazil hal
Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Brazíliáról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.
1 adag tápanyagtartalma: | |||||
---|---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | ||
224 kcal | 26 g | 6 g | 15 g |
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 3 ek. lime-lé
- 1 ek. őrölt kömény
- 1 ek. édes őrölt paprika
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk. só
- 1 tk. őrölt feketebors
- 70 dkg tilápia csíkokra vágva
- 2 ek. olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma apróra vágva (20 dkg)
- 4 nagy kaliforniai paprika csíkokra vágva (1 kg)
- 45 dkg paradicsom kockákra vágva
- 4,5 dl kókusztej
- 1 csokor friss koriander aprítva
Keverjük össze a lime-lét, köményt, paprikát, fokhagymát, sót, borsot egy tálban, a halakat dörzsöljük be a fűszerkeverékkel. Takarjuk le, tegyük a hűtőbe minimum 20 percre, legfeljebb egy napra. Hevítsük fel az olívaolajat egy edényben, hirtelen pirítsuk meg a hagymát 1-2 perc alatt. Vegyük vissza a hőmérsékletet közepesre. Tegyük az edénybe a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a halat, a kockázott paradicsomot, egymást követő rétegekben. Öntsük rá a kókusztejet. Fedjük le az edényt, főzzük 15 percig, néhányszor keverjük meg. Keverjük bele az aprított koriandert, majd főzzük addig, amíg a hal megpuhul, körülbelül 5-10 percig.