Receptsarok – Brazíliából
Bolinhos Bacalhau, azaz brazil tőkehalpogácsák
Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Brazíliáról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.
1 adag tápanyagtartalma: | |||||
---|---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | ||
243 kcal | 20 g | 16 g | 6 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 35 dkg tőkehal kiolvasztva, összezúzva
- 40 dkg karfiol megtisztítva, megfőzve, aprítva
- 2 tk. apróra vágott petrezselyem
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 tojás
- 1 ek. szőlőmagolaj + olaj a sütéshez
- só ízlés szerint
A hagymát hirtelen pirítsuk meg egy serpenyőben, vegyük ki egy tálba. Adjuk hozzá a karfiolt, a tőkehalat és a petrezselymet, keverjük össze. Majd üssük rá a tojást, keverjük, el alaposan. Evőkanállal vegyünk ki egy adagot a keverékünkből, vizes tenyérrel formáljunk belőle pogácsákat. Nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a pogácsákat. Mindkét oldalukat süssük aranybarnára körülbelül 12-14 perc alatt. Az elkészült pogácsákat szedjük ki konyhai papírtörlőre, hogy felitassuk az olajat.