Feltöltés dátuma: 2018.07.05.

Receptsarok – Brazíliából

Bolinhos Bacalhau, azaz brazil tőkehalpogácsák

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Brazíliáról olvashattak. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez.

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
243 kcal 20 g 16 g 6 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 35 dkg tőkehal kiolvasztva, összezúzva
  • 40 dkg karfiol megtisztítva, megfőzve, aprítva
  • 2 tk. apróra vágott petrezselyem
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 tojás
  • 1 ek. szőlőmagolaj + olaj a sütéshez
  • só ízlés szerint

A hagymát hirtelen pirítsuk meg egy serpenyőben, vegyük ki egy tálba. Adjuk hozzá a karfiolt, a tőkehalat és a petrezselymet, keverjük össze. Majd üssük rá a tojást, keverjük, el alaposan. Evőkanállal vegyünk ki egy adagot a keverékünkből, vizes tenyérrel formáljunk belőle pogácsákat. Nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a pogácsákat. Mindkét oldalukat süssük aranybarnára körülbelül 12-14 perc alatt. Az elkészült pogácsákat szedjük ki konyhai papírtörlőre, hogy felitassuk az olajat.

További brazil receptek

Megjelent a diabetes2018/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!