Feltöltés dátuma: 2018.07.05.

25 éves egyesület Gyálon

Közös ünnepeink minden évben vannak, Nyíltnap, Egészségnap, Cukorbetegek Világnapja, de ez más volt: a gyáli Cukorbetegek Egyesülete 25 éves fennállását ünnepelte.

Illusztráció

Egyesületünk 1993. április 23-án tartotta alakuló ülését Király Sándor vezetésével, aki néhány lelkes cukorbeteggel együtt hozta létre az egyesületet dr. Major László támogatásával. Akkor 45 fő volt a taglétszám, ma 160-an vagyunk. Király Sándor hosszú éveken keresztül lelkesen dolgozott, az ő működése alatt lett közhasznú az egyesület, amit azóta is sikerült megtartani. Őt Vinnainé Majoren Annamária követte, majd Bodai Károly, végül a 2011 végén lemondott Perei Mihály után Vörös Józsefné lett az elnök. (A Lang Gusztáv-díj kapcsán vele készített interjút lapunk 6. oldalán olvashatják – a szerk.)

Az ünnephez méltó volt a program: sárga-kék dekorációban pompázó terem, illatos kávé és friss pogácsa, az asztalokon a jubileumra készült kis kiadvány és ajándék toll, és az elmaradhatatlan szűrővizsgálatok. Az elmúlt 25 év összegyűjtött fotóiból és emléktárgyaiból készült kiállítás a visszaemlékezést könnyítette meg.

Felcsendült az egyesület két dala, majd az elnök asszony köszöntötte az egybegyűlteket. A szokásos szakmai előadás sem maradt el. Dr. Kiss Éva a cukorbetegség és a csontritkulás közötti összefüggésről beszélt a megszokott közvetlen stílusban.

Az előadás után a meghívott vendégek következtek szólásra. A CEOSZ-tól Füzesi Brigitta, a szövetség elnöke üdvözölte a megjelenteket, városunk régi és új polgármesterei, Gyimesi István és Pápai Mihály is köszöntötte a tagságot, és az egyesület további tevékenységéhez sok sikert kívántak. Vörös Józsefné Erika oklevéllel köszöntötte mindazokat, akik legalább 10 éve tagjai az egyesületnek. Öt alapító tag is köztünk van még: Buda Lajosné, Gémesi Jánosné, Szőke Pálné, Tarcsi Istvánné, Mák Ferencné.

A születésnapkor elmaradhatatlan gyönyörű torta nem csak finom volt, cukormentes és gluténmentes alapanyagokból készült. A nagyságát jól mutatja, hogy 138 tányérra is elegendő jutott belőle. Az est hátralévő részében mindenkinek módja volt lemozogni az elfogyasztott kalóriát, a táncparkett és a jó zene biztosított volt.

Vörös Józsefné

Megjelent a diabetes2018/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!