Feltöltés dátuma: 2018.05.08.

Receptsarok – Indiából

Vajpuha tök paradicsommal

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Indiáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez. A recepteket Lajosházi Pétertől kaptuk. Kellemes kísérletezést, jó étvágyat!

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
185 kcal 5 g 11 g 16 g

Hozzávalók 3 adaghoz:

A karikákra vágott zöldpaprikát, a gyömbért, a kesudiót vagy mandulát, a koriandert, a római köményt és az édesköményt elturmixoljuk a vízzel. A ghít felforrósítjuk, beleöntjük a fűszerpürét, és addig sütjük, míg besűrűsödik, és elválik a ghítől. Hozzáadjuk a paradicsomot, és kicsit szétfőzzük. Belekeverjük a kockákra vágott tököt, a kurkumát, a sót és a zöldfűszer felét, lefedjük, és kis lángon 10 percig pároljuk. Néha óvatosan megkeverjük, hogy nehogy leragadjon. Ha túl száraz, adjunk hozzá néhány evőkanál vizet. A tök minőségétől függően 20–40 perc alatt puhára főzzük. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk a maradék zöldfűszerrel.

További receptek:

Megjelent a diabetes2018/1. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!