Feltöltés dátuma: 2018.05.08.

Receptsarok – Indiából

Tök zöldborsóval és mandulával

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Indiáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez. A recepteket Lajosházi Pétertől kaptuk. Kellemes kísérletezést, jó étvágyat!

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
250 kcal 10 g 12 g 25 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

A paradicsom héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk, a tököt 2 cm-es kockákra vágjuk. A mandula kivételével valamennyi hozzávalót összekeverjük, kavargatva felforraljuk, majd kis lángon fedő alatt rotyogtatjuk. Időnként megkeverjük, hogy nehogy odasüljön a tejszín. Akkor van kész, ha a zöldségek megpuhultak, a tök felitta az összes tejszínt, és már csak fűszeres vaj sistereg alatta. Az egész fűszereket eltávolítjuk belőle, és durvára őrölt pucolt mandulabéllel megszórva tálaljuk. Amennyiben mirelit zöldborsót használunk, azt csak a főzés befejezése előtt 5 perccel adjuk az ételhez.

További receptek:

Megjelent a diabetes2018/1. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!