Farsangi Accu-Chek Főzőklub
Tejszínes-zöldséges csirkeegytál
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
343 kcal | 28 g | 20 g | 13 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 300 g csirke- vagy pulykamellfilé
- 100 g sárgarépa
- 100 g kaliforniai paprika
- 100 g cukkini
- 100 g zöldborsó
- 200 g paradicsom
- 100 ml víz
- 1 kk. oregánó (morzsolt)
- 1 kk. bazsalikom (morzsolt)
- 1 kk. majoránna
- petrezselyem
- feketebors (őrölt)
- só
- 200 ml főzőtejszín (20%-os)
- 100 g mozzarella sajt
- 1-2 db koktélparadicsom
- 2 ek. (2 dkg) olívaolaj
A húst megmossuk és közepes darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon aranybarnára pirítjuk, oldalanként kb. 4-4 percig. A húst félretesszük. A paradicsomot apró kockákra, a többi zöldséget tetszőleges darabokra vágjuk, és a serpenyőben kb. 8 percig nagy lángon, kevergetve, pároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst, felöntjük a tejszínnel, a vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot. Pár percig forraljuk. Kis darabokban elhelyezzük a tetején a mozzarellát, és pár percig hagyjuk, hogy ráolvadjon a zöldséges, tejszínes csirkére. Melegen tálaljuk friss bazsalikomlevéllel megszórva, koktélparadicsommal díszítve.
A Főzőklub farsangi receptjei: