Feltöltés dátuma: 2018.05.09.

Farsangi Accu-Chek Főzőklub

Tejszínes-zöldséges csirkeegytál

1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
343 kcal 28 g 20 g 13 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 300 g csirke- vagy pulykamellfilé
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g kaliforniai paprika
  • 100 g cukkini
  • 100 g zöldborsó
  • 200 g paradicsom
  • 100 ml víz
  • 1 kk. oregánó (morzsolt)
  • 1 kk. bazsalikom (morzsolt)
  • 1 kk. majoránna
  • petrezselyem
  • feketebors (őrölt)
  • 200 ml főzőtejszín (20%-os)
  • 100 g mozzarella sajt
  • 1-2 db koktélparadicsom
  • 2 ek. (2 dkg) olívaolaj

A húst megmossuk és közepes darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon aranybarnára pirítjuk, oldalanként kb. 4-4 percig. A húst félretesszük. A paradicsomot apró kockákra, a többi zöldséget tetszőleges darabokra vágjuk, és a serpenyőben kb. 8 percig nagy lángon, kevergetve, pároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst, felöntjük a tejszínnel, a vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot. Pár percig forraljuk. Kis darabokban elhelyezzük a tetején a mozzarellát, és pár percig hagyjuk, hogy ráolvadjon a zöldséges, tejszínes csirkére. Melegen tálaljuk friss bazsalikomlevéllel megszórva, koktélparadicsommal díszítve.

A Főzőklub farsangi receptjei:

Megjelent a diabetes2018/1. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!