Feltöltés dátuma: 2018.05.08.

Receptsarok – Indiából

Párolt spenót friss sajttal

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Indiáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez. A recepteket Lajosházi Pétertől kaptuk. Kellemes kísérletezést, jó étvágyat!

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
395 kcal 20 g 30 g 8 g

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 500 g friss spenót
  • 1 ek. ghí vagy növényi olaj
  • 2 kk. őrölt koriander
  • 1/2 kk. kurkuma
  • 1/4 kk. csípős pirospaprika
  • 1/2 kk. garam masala
  • 2 csipet hing vagy 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. víz
  • 150 ml tejföl (12%-os)
  • 100 g friss sajt
  • házi sajt, esetleg mozzarella
  • 1 kk. só

A megmosott spenótot apróra vágjuk. A ghít vagy olajat felforrósítjuk, és néhány másodpercig pirítjuk benne a porfűszereket. Hozzáadjuk az összevágott spenótot, és aláöntünk 3 evőkanál vizet. Fedő alatt kis lángon puhára főzzük (kb. 10 perc), majd belekeverjük a tejfölt és az 1,5 cm-es kockákra vágott házi sajtot. Sózzuk, ha nincs hing fűszerünk, akkor belenyomjuk a fokhagymát, jól elkeverjük, és további 5 percig főzzük kis lángon. Egyszerű rizzsel és forró chapatival tálaljuk.

További receptek:

Megjelent a diabetes2018/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!