Feltöltés dátuma: 2018.05.08.

Receptsarok – Indiából

Párolt spenót friss sajttal

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Indiáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez. A recepteket Lajosházi Pétertől kaptuk. Kellemes kísérletezést, jó étvágyat!

Párolt spenót friss sajttal

Párolt spenót friss sajttal

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
395 kcal 20 g 30 g 8 g

Hozzávalók 2 adaghoz:

A megmosott spenótot apróra vágjuk. A ghít vagy olajat felforrósítjuk, és néhány másodpercig pirítjuk benne a porfűszereket. Hozzáadjuk az összevágott spenótot, és aláöntünk 3 evőkanál vizet. Fedő alatt kis lángon puhára főzzük (kb. 10 perc), majd belekeverjük a tejfölt és az 1,5 cm-es kockákra vágott házi sajtot. Sózzuk, ha nincs hing fűszerünk, akkor belenyomjuk a fokhagymát, jól elkeverjük, és további 5 percig főzzük kis lángon. Egyszerű rizzsel és forró chapatival tálaljuk.

További receptek:


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!