Receptsarok – Indiából
Párolt spenót friss sajttal
Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Indiáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez. A recepteket Lajosházi Pétertől kaptuk. Kellemes kísérletezést, jó étvágyat!
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
395 kcal | 20 g | 30 g | 8 g |
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 500 g friss spenót
- 1 ek. ghí vagy növényi olaj
- 2 kk. őrölt koriander
- 1/2 kk. kurkuma
- 1/4 kk. csípős pirospaprika
- 1/2 kk. garam masala
- 2 csipet hing vagy 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek. víz
- 150 ml tejföl (12%-os)
- 100 g friss sajt
- házi sajt, esetleg mozzarella
- 1 kk. só
A megmosott spenótot apróra vágjuk. A ghít vagy olajat felforrósítjuk, és néhány másodpercig pirítjuk benne a porfűszereket. Hozzáadjuk az összevágott spenótot, és aláöntünk 3 evőkanál vizet. Fedő alatt kis lángon puhára főzzük (kb. 10 perc), majd belekeverjük a tejfölt és az 1,5 cm-es kockákra vágott házi sajtot. Sózzuk, ha nincs hing fűszerünk, akkor belenyomjuk a fokhagymát, jól elkeverjük, és további 5 percig főzzük kis lángon. Egyszerű rizzsel és forró chapatival tálaljuk.
További receptek:
- Vajpuha tök paradicsommal
- Indiai paradicsomleves
- Párolt spenót
- Tök zöldborsóval és mandulával
- Nariyal matar shorba – paradicsomos brokkoli
- Avokádókrémes karfiolcsoda
- Zöldborsós káposzta
- Cukkini, zöld kaliforniai paprika és paradicsom – egyszerű nyári ebédétel
- Paneer sajt, cukkini és kaliforniai paprika
- Kheera nariyal raita – uborka és kókusz kapros joghurtban