Receptsarok – Indiából
Párolt spenót
Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Indiáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez. A recepteket Lajosházi Pétertől kaptuk. Kellemes kísérletezést, jó étvágyat!

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
309 kcal | 9 g | 19 g | 25 g |
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 500 g friss spenót
- 2 ek. ghí vagy növényi olaj
- 1 kk. édeskömény vagy lepkeszegmag
- 1 kk. friss gyömbér
- 2 db csípős zöldpaprika
- 2 db közepes burgonya
- ghí vagy növényi olaj a sütéshez
- 1 kk. só
- 2 ek. citromlé
A spenótot alaposan megmossuk, a vastag szárakat eltávolítjuk, majd egészen apróra vágjuk. A ghít vagy olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk az édesköményt vagy lepkeszegmagot, a reszelt gyömbért és a finomra vágott zöldpaprikát. Belekeverjük a spenótot, és fedő alatt kis tűzön puhára pároljuk. Közben a burgonyát megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és a zsiradékban aranybarnára sütjük. A megfőtt spenótba keverjük a citromlével és a sóval együtt. Még 2 percig főzzük.
További receptek:
- Vajpuha tök paradicsommal
- Indiai paradicsomleves
- Tök zöldborsóval és mandulával
- Nariyal matar shorba – paradicsomos brokkoli
- Avokádókrémes karfiolcsoda
- Zöldborsós káposzta
- Cukkini, zöld kaliforniai paprika és paradicsom – egyszerű nyári ebédétel
- Paneer sajt, cukkini és kaliforniai paprika
- Kheera nariyal raita – uborka és kókusz kapros joghurtban
- Párolt spenót friss sajttal