Feltöltés dátuma: 2018.05.08.

Receptsarok – Indiából

Párolt spenót

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Indiáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez. A recepteket Lajosházi Pétertől kaptuk. Kellemes kísérletezést, jó étvágyat!

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
309 kcal 9 g 19 g 25 g

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 500 g friss spenót
  • 2 ek. ghí vagy növényi olaj
  • 1 kk. édeskömény vagy lepkeszegmag
  • 1 kk. friss gyömbér
  • 2 db csípős zöldpaprika
  • 2 db közepes burgonya
  • ghí vagy növényi olaj a sütéshez
  • 1 kk. só
  • 2 ek. citromlé

A spenótot alaposan megmossuk, a vastag szárakat eltávolítjuk, majd egészen apróra vágjuk. A ghít vagy olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk az édesköményt vagy lepkeszegmagot, a reszelt gyömbért és a finomra vágott zöldpaprikát. Belekeverjük a spenótot, és fedő alatt kis tűzön puhára pároljuk. Közben a burgonyát megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és a zsiradékban aranybarnára sütjük. A megfőtt spenótba keverjük a citromlével és a sóval együtt. Még 2 percig főzzük.

További receptek:

Megjelent a diabetes2018/1. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!