Feltöltés dátuma: 2018.05.08.

Receptsarok – Indiából

Paneer sajt, cukkini és kaliforniai paprika

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Indiáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez. A recepteket Lajosházi Pétertől kaptuk. Kellemes kísérletezést, jó étvágyat!

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
303 kcal 11 g 19 g 20 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

A fűszereket, a vizet és a kókuszt összekeverjük és egy kis tálkában félretesszük. A ghít vagy olaj-vaj keveréket teflonedényben felmelegítjük, óvatosan belehelyezzük a hasábokra vágott paneer sajtot, és a hasábok minden oldalát megpirítjuk. Ha ez megtörtént, kiszedjük és félretesszük őket. Kicsit nagyobbra vesszük a lángot, beleszórjuk a zsiradékba az összetört szárított paprikát és a papírvékonyságú korongokra szeletelt gyömbért, fél percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a 6 mm-es karikákra vágott cukkinit és a kockákra vágott kaliforniai paprikát. 10 percig pároljuk. Eddigre a cukkininek meg kell puhulnia. Sózzuk, beletesszük a nedves fűszerkeveréket, a nyolcfelé vágott paradicsomot és a megpirított ­paneer-hasábokat, majd kis lángon, gyakran megkeverve addig főzzük, míg a paradicsom megpuhul és az étel elfövi a levét. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk korianderlevéllel vagy petrezselyemzölddel, és azon frissiben tálaljuk.

További receptek:


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!