Feltöltés dátuma: 2018.05.09.

Farsangi Accu-Chek Főzőklub

Mascarponés-sonkás-sajtos melegszendvicskrém

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma (kenyér nélkül):
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
240 kcal 15 g 19 g 2 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 db főtt tojás
  • 100 g gépsonka
  • 100 g mascarpone
  • 30 g light majonéz
  • 1 tk. mustár
  • 1 tk. aprított friss bazsalikomlevél
  • 100 g reszelt trappista sajt
  • bors, ha szükséges, ízlés szerint

A főtt tojásokat és a sonkát apróra vágjuk. A mascarponét kikeverjük a majonézzel, mustárral és a bazsalikommal, majd hozzáadjuk a sonkát, tojást és reszelt sajtot. Alaposan összekeverjük. Valamilyen barna vagy teljes őrlésű kenyérszeletekre egyenletesen teszünk a mascarponés krémből. A sütő grillfokozatán addig sütjük, amíg a krém szépen megpirul a tetején.

A Főzőklub farsangi receptjei:

Megjelent a diabetes2018/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!