Farsangi Accu-Chek Főzőklub
Mascarponés-sonkás-sajtos melegszendvicskrém
1 adag tápanygtartalma (kenyér nélkül): | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
240 kcal | 15 g | 19 g | 2 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 db főtt tojás
- 100 g gépsonka
- 100 g mascarpone
- 30 g light majonéz
- 1 tk. mustár
- 1 tk. aprított friss bazsalikomlevél
- 100 g reszelt trappista sajt
- só
- bors, ha szükséges, ízlés szerint
A főtt tojásokat és a sonkát apróra vágjuk. A mascarponét kikeverjük a majonézzel, mustárral és a bazsalikommal, majd hozzáadjuk a sonkát, tojást és reszelt sajtot. Alaposan összekeverjük. Valamilyen barna vagy teljes őrlésű kenyérszeletekre egyenletesen teszünk a mascarponés krémből. A sütő grillfokozatán addig sütjük, amíg a krém szépen megpirul a tetején.
A Főzőklub farsangi receptjei: