Feltöltés dátuma: 2018.05.09.

Farsangi Accu-Chek Főzőklub

Farsangi fánk

1 darab tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
147 kcal 4 g 6 g 19 g

Hozzávalók 10 darabhoz:

Farsangi fánk

Szalagos a csuda fánk,
nekünk süti nagyanyánk.
Alig győzi, alig bírja,
minden lurkó elkapkodja.
Csuda jó az illata,
kerek szalag takarja.
Lekvárt rakjunk közepébe,
hadd kerüljön a bendőnkbe!

Galambos Bernadett

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a sót, a felfutott élesztőt és a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Olajozott felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át. Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat, addig is kel még a tészta. Közepes lángon, egyszer megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert hamar sül! Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Kínálhatunk mellé saját készítésű gyümölcsöntetet, amikor a natúr gyümölcsöt, pl. epret, szedret, sárgabarackot tisztítás, aprítás után botmixerrel pépesítjük. Természetesen ilyenkor a szénhidráttartalmat be kell számolni.

A Főzőklub receptjei:

Megjelent a diabetes2018/1. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!