Feltöltés dátuma: 2018.05.08.

Farsangi Accu-Chek Főzőklub

Az Accu-Chek Főzőklub sorozat többalkalmas, több célcsoportra fókuszáló program, amelyet a Roche Magyarország Kft. hozott létre. Nyíregyházán, a Leonardo Séf Akadémián immár negyedik alkalommal főztünk együtt, ezúttal ismét a kisgyermekekkel és családjukkal.

Illusztráció

Közösség formálódik

Illusztráció

Pozitív visszajelzésként értékeltük, hogy az ismerős arcokon kívül a friss diabéteszes gyerekek és szüleik is érdeklődtek rendezvényünk iránt. Megismerkedhettek hasonló helyzetben lévő szülőkkel és megbeszélhették felmerülő problémáikat, ami elengedhetetlen a betegség elfogadásához.

A Főzőklub egyik célja, hogy közösséget formáljon a diabéteszes családokból és új barátságok alakulhassanak ki a szülők és a gyermekek között. Amikor kiderül egy gyerekről, hogy diabéteszes, sokszor egyedül és tanácstalanul érezheti magát az új helyzetben, és ez nincs másképpen a szülők esetében sem. A személyre szabott kezelés ellenére a szülők sok tapasztalatot oszthatnak meg egymással, így könnyítve egymás mindennapjait. Az új diabéteszesek esetében ez kifejezetten hasznos, mivel még kevés dolgot tapasztaltak és rengeteg kérdés, aggodalom merül fel bennük.

Az étkezés élvezet

A rendezvény másik célja az elméleti és gyakorlati tanácsadás a cukorbetegek diétájához, valamint annak hangsúlyozása, hogy az étkezésre úgy tekintsünk, mint az élet egyik élvezeti forrására. A rendezvény rendkívüli lehetőség arra is, hogy a diabéteszesek kórházon kívül találkozzanak kezelőorvosukkal, a dietetikus szakemberrel, aki személyre szabottan tud tanácsot adni a családoknak.

A cukorbetegség kezelésének alapja a diéta, de nem szabad elfelejtenünk, hogy gyerekekről van szó, akiknek egyik napról a másikra kell áttérniük szigorú diétára, ami nemcsak a szénhidrát mennyiségét határozza meg, hanem az étkezések időpontját is. A családoknak meg kell találniuk az egyensúlyt, hogy a diétát is megtartsák, de a gyerekeknek se legyen hiányérzetük.

A menü ezúttal mascarponés melegszendvics, zöldséges csirke tejszínmártásban színes tésztával és farsangi fánk volt. A vidám, farsangi hangulatú Accu-Chek Főzőklubon az ételek nagyon finomak lettek, a gyerekek és szüleik elégedetten térhettek haza.

A nyíregyházi programsorozat létrejöttéért külön köszönet illeti a nyíregyházi diabetológiai szakellátó munkatársait (dr. Kántor Irén diabetológus, Kicsák Marian dietetikus) és a Nemzetközi Édesítőszer Szövetséget, akik támogatták a rendezvényt.

Az elkészült ételek receptjei:

Balogh ZsuzsaNyírségi Diabéteszes Gyermekekért és Fiatalokért Egyesület, Nyíregyháza

Megjelent a diabetes2018/1. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!