Feltöltés dátuma: 2018.05.08.

Receptsarok – Indiából

Cukkini, zöld kaliforniai paprika és paradicsom – egyszerű nyári ebédétel

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Indiáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez. A recepteket Lajosházi Pétertől kaptuk. Kellemes kísérletezést, jó étvágyat!

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
160 kcal 6 g 6 g 20 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

A zöldségeket megmossuk, a paprikát 1,5 cm-es négyzetekre, a cukkinit 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát cikkekre vágjuk. A római köményt megpirítjuk a felforrósított ghíben vagy olajban. Hozzáadjuk a csípős hegyes zöldpaprikát, a hinget és a kurkumát, majd néhány másodperccel később a kaliforniai paprikát. 2-3 percig pároljuk a zsiradékon, belekeverjük a cukkinit és az őrölt koriandert, majd további 2 perc múlva a paradicsomcikkeket. Kis tűzön, időnként megkavarva puhára főzzük a cukkinit. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl! Sózzuk, tetejére szórjuk a petrezselymet, és forrón tálaljuk.

További receptek:


Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!