Receptsarok – Indiából
Avokádókrémes karfiolcsoda
Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Indiáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez. A recepteket Lajosházi Pétertől kaptuk. Kellemes kísérletezést, jó étvágyat!

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
202 kcal | 9 g | 10 g | 17 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1250 g karfiol
- 200 g paradicsom
- 2 kk. olívaolaj
- 1 ek. citromlé
- 1 kk. paprika
- 1 kk. őrölt koriander
- 1/4 kk. só
- 1/8 kk. frissen őrölt fekete bors
- 2 avokádó
- 3 ek. tejföl (12%-os)
- néhány salátalevél
A karfiol leveleit eltávolítjuk, fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Puhára pároljuk. Legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádó héját lehúzzuk, magját kivesszük, összetörjük, és kikeverjük a fűszerekkel, a tejföllel és a megpucolt, apró kockákra vágott és lecsöpögtetett paradicsommal. Egy nagy tányért kibélelünk salátalevelekkel, ráültetjük a karfiolt, bevonjuk az avokádókrémmel, és szeletekre vágva tálaljuk. Különösen perzselő nyári hőségben üdítő családi ebéd.
További receptek:
- Vajpuha tök paradicsommal
- Indiai paradicsomleves
- Párolt spenót
- Tök zöldborsóval és mandulával
- Nariyal matar shorba – paradicsomos brokkoli
- Zöldborsós káposzta
- Cukkini, zöld kaliforniai paprika és paradicsom – egyszerű nyári ebédétel
- Paneer sajt, cukkini és kaliforniai paprika
- Kheera nariyal raita – uborka és kókusz kapros joghurtban
- Párolt spenót friss sajttal