Feltöltés dátuma: 2018.05.08.

Receptsarok – Indiából

Avokádókrémes karfiolcsoda

Idén lapunk minden számában egy-egy nagyobb országot vagy régiót tervezünk körbejárni a diabétesz kapcsán, most Indiáról olvashattak lapunkban. Szeretnénk ezt a kitekintést a konyhában is megmutatni, olyan más ízvilágot hozni, ami könnyen illeszthető a diabéteszes étrendhez. A recepteket Lajosházi Pétertől kaptuk. Kellemes kísérletezést, jó étvágyat!

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
202 kcal 9 g 10 g 17 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1250 g karfiol
  • 200 g paradicsom
  • 2 kk. olívaolaj
  • 1 ek. citromlé
  • 1 kk. paprika
  • 1 kk. őrölt koriander
  • 1/4 kk. só
  • 1/8 kk. frissen őrölt fekete bors
  • 2 avokádó
  • 3 ek. tejföl (12%-os)
  • néhány salátalevél

A karfiol leveleit eltávolítjuk, fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Puhára pároljuk. Legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádó héját lehúzzuk, magját kivesszük, összetörjük, és kikeverjük a fűszerekkel, a tejföllel és a megpucolt, apró kockákra vágott és lecsöpögtetett paradicsommal. Egy nagy tányért kibélelünk salátalevelekkel, ráültetjük a karfiolt, bevonjuk az avokádókrémmel, és szeletekre vágva tálaljuk. Különösen perzselő nyári hőségben üdítő családi ebéd.

További receptek:

Megjelent a diabetes2018/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!