Feltöltés dátuma: 2017.12.13.

Majonézes céklasaláta

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
227 kcal 3 g 19 g 9 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 40 dkg cékla
  • 2,5 dl 12%-os tejföl
  • 80 ml majonéz (light)
  • citromlé
  • mustár
  • bors

Az alaposan megmosott céklát héjában megfőzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk, és egyforma kockákra vágjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, ízesítjük mustárral, citromlével, pici sóval, őrölt borssal. A kész mártást összekeverjük a céklával. Fogyasztás előtt legalább 3-4 órával készüljön el.

További téli receptek

Megjelent a diabetes2017/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!