Körtés zellerleves
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
177 kcal | 3 g | 11 g | 15 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 50 dkg zeller
- 20 dkg körte
- 7 dl zöldség alaplé
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 ek. olaj
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- babérlevél
A megtisztított zellert és vöröshagymát kockákra vágjuk. Olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a zellert, babérlevelet, felöntjük az alaplével. Addig főzzük, amíg a zeller majdnem puha. Ekkor tesszük a levesbe a kockára vágott körtedarabkákat. Néhány percig főzzük. A babérlevelet eltávolítjuk, majd pürésítjük a levest. Ízesítjük kevés sóval, őrölt borssal. Hozzámelegítjük a tejszínt. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel díszíthetjük.