Feltöltés dátuma: 2017.12.13.

Körtés zellerleves

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
177 kcal 3 g 11 g 15 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 50 dkg zeller
  • 20 dkg körte
  • 7 dl zöldség alaplé
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • babérlevél

A megtisztított zellert és vöröshagymát kockákra vágjuk. Olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a zellert, babérlevelet, felöntjük az alaplével. Addig főzzük, amíg a zeller majdnem puha. Ekkor tesszük a levesbe a kockára vágott körtedarabkákat. Néhány percig főzzük. A babérlevelet eltávolítjuk, majd pürésítjük a levest. Ízesítjük kevés sóval, őrölt borssal. Hozzámelegítjük a tejszínt. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel díszíthetjük.

További téli receptek

Megjelent a diabetes2017/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!