Almás céklaleves

1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
120 kcal | 2 g | 5 g | 14 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 2 ek. olívaolaj
- kicsi gerezd fokhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- 10 dkg sárgarépa
- 1 kis szál zellerszár
- 40 dkg cékla
- 1 db zöldalma (30 dkg)
- 7 dl zöldséglé
- 1 ek. tejföl
- só
- bors
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk. Az olajban üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, zellerszárat és a sárgarépát. Körülbelül 4-5 percig kevergetve pirítjuk. Közben megpucoljuk az almát, durva darabokra vágjuk, a megtisztított céklát kisebb kockákra szeljük. A cékladarabokat a zöldségekhez adjuk, 5 percig pároljuk. Felöntjük a zöldséglével, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt kb. 30 perc alatt puhára főzzük az alapanyagokat. Felöntjük az adagnak megfelelő mennyiségű vízzel. Az almát csak az utolsó 6-7 percben tesszük bele. A tűzhelyről levéve botmixerrel pürésítjük a levest. Melegen tálaljuk, 1-1 kávéskanálnyi tejföllel.