Feltöltés dátuma: 2017.12.13.

Almás céklaleves

Illusztráció
1 adag tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
120 kcal 2 g 5 g 14 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 ek. olívaolaj
  • kicsi gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 kis szál zellerszár
  • 40 dkg cékla
  • 1 db zöldalma (30 dkg)
  • 7 dl zöldséglé
  • 1 ek. tejföl
  • bors

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk. Az olajban üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, zellerszárat és a sárgarépát. Körülbelül 4-5 percig kevergetve pirítjuk. Közben megpucoljuk az almát, durva darabokra vágjuk, a megtisztított céklát kisebb kockákra szeljük. A cékladarabokat a zöldségekhez adjuk, 5 percig pároljuk. Felöntjük a zöldséglével, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt kb. 30 perc alatt puhára főzzük az alapanyagokat. Felöntjük az adagnak megfelelő mennyiségű vízzel. Az almát csak az utolsó 6-7 percben tesszük bele. A tűzhelyről levéve botmixerrel pürésítjük a levest. Melegen tálaljuk, 1-1 kávéskanálnyi tejföllel.

További téli receptek

Megjelent a diabetes2017/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!