Receptsarok
Tepsis tengeri sügér
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
480 kcal | 42 g | 20 g | 30 g |
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 40 dkg tengeri sügér
- 1 db citrom
- 10 dkg sárgarépa
- 20 dkg krumpli
- 20 dkg cukkini
- 1 db kápia paprika
- 2 dkg vaj
- 2 ek. olívaolaj
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- kakukkfű
- lestyán
A megtisztított halat mossuk, szárazra töröljük, majd frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük. A hasába teszünk 1-2 szál petrezselyemzöldet, 2 szál kakukkfüvet, 1 karika citromot és a vaj felét. A vaj másik felével kikenjük a tepsit, majd beletesszük a vékony karikákra (3-4 mm) szelt krumplit és cukkinit, a felkarikázott sárgarépát, sózzuk, meghintjük kakukkfűvel, néhány levél lestyánt is rakunk rá, olívaolajjal meglocsoljuk. A hal bőrét olívaolajjal bekenjük, egy kis citromlevet locsolunk rá, majd két szelet citromot ráfektetünk, és lefóliázva a 180 fokos sütőbe tesszük, két-három alkalommal megforgatjuk a zöldségeket. Kb. 35–40 perc múlva levesszük a fóliát, és készre pirítjuk. A zöldségkörettel tálaljuk a halat, de kínálhatunk mellé salátát is.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).